ARGB girişi olmayan H610M H V2'ye ARGB fan nasıl takılır?

Enes8

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
H610M H V2
Merhaba iyi sosyaller, 2 ay önce vatandan hazır sistem alırken kasada ARGB ibaresi ve fotoğraflarda fanların döndüğünü gördüm. Elime ulaşınca frgb çıktı. Anakartımda 12grb girişi var. Buraya çevirici takıp Xigmatek Galaxy 2 Pro AT120 fanları kullanabilir miyim?
(Fanlardan 2 kutu alıp 6'sını da kasaya takacağım)

Anakart: Gigabyte H610M H V2.
Fanlar: Xigmatek Galaxy 2 Pro AT120.
Kasa: Power Boost PB-P3385b 650W.
Çevirici: https://www.akakce.com/kasa-aksesua...usturucu-rgb-convertor-fiyati,2067309063.html

Hocam bu ürünü kasanızın System fan kısmına bağladıktan sonra 6 RGB fan takabilecek şekilde kullanabiliyorsun. Fakat fana şimdi baktım fan ARGB sizin almak istediğiniz ürün RGB. RGB Girişi 4 pin olur, ARGB PIN'i 3 pinli olur diğer arkadaşlarda yanıtlasın belki 3 pinli dişi 4 pinli erkeğe girince sorun olmuyordur. Ama sorun oluyorsa bu fanlar için ARGB bir fan kontrol kiti almanız gerekiyor.

Çoklayıcıyla yapacaksan yine anakarttan ARGB girişi olması gerekiyor ki bunu çoklasın. RGB'den ARGB'ye olmaz.

Çoklayıcı yerine kontrolcü alabilirsin. Ama en mantıklısı ARGB yerine RGB bir fan seti almak olur.

Diğer arkadaşlarda yanıtlasın belki 3 pinli dişi 4 pinli erkeğe girince sorun olmuyordur.
Hiç çalışmaz. Pinlerin görevleri farklı. Ayrıca ARGB 5V, RGB 12V; denerken yakma ihtimali de var.

Çoklayıcıyla yapacaksan yine anakarttan ARGB girişi olması gerekiyor ki bunu çoklasın. RGB'den ARGB'ye olmaz.

Çoklayıcı yerine kontrolcü alabilirsin. Ama en mantıklısı ARGB yerine RGB bir fan seti almak olur.

Hiç çalışmaz. Pinlerin görevleri farklı. Ayrıca ARGB 5V, RGB 12V; denerken yakma ihtimali de var.

Öğrenmiş oldum ben de hocam teşekkürler.

Hocam siz sadece bigboy olana bakmışsınız ama hangisi daha iyi olur diye ikisini de atmıştım. Demek istediğim örneğin DeepCool olanı aldım 4 pine bağladım fanların kontrolcüsünüde DeepCool'un 5V çıkışına bağlayacağım böyle kullanabilir miyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı