ARGB kasa ARGB kontrolcüsü var, SATA'dan güç alıyor ama yanmıyor

Boraybaba

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 gb ram
Ekran kartı
Geforce rtx 3060
Anakart
Asus b450 m k
İşlemci
Amd ryzen 5 5600x
Arkadaşlar merhaba size bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim. Kasam Game booster model ve ARGB 4 fan a sahip. Bu fanlar birbirine zincirleme 4 pin giriş çıkış olacak şekilde bağlanıyor. Kasayı açtığımda fanlardan 1'i yanıyor 1'inin rengi değişiyor. Eğer aç kapa tuşuna sürekli basarsam 4 5 defa sonra açarsam diğer fanların LED'leri de yanıyor ama kısmı ve renkleri değişmiyor. Benim tahminim PSU 650 watt olduğu için ekran kartım RTX 3060 olduğu için PSU yetersiz kalıyor ve ARGB'leri yakmaya gücü yetmiyor. Doğru düşünmüş müyüm?

Hayır psu ile alakalı değil bir düzine de fan koysanız çalıştırır. Bağlantınızda çoklayıcı kaynaklı olabilir sorun.

Hayır PSU ile alakalı değil bir düzine de fan koysanız çalıştırır. Bağlantınızda çoklayıcı kaynaklı olabilir sorun.

Fakat kasaya daha 1 hafta önce aldığım sRGB sıvı soğutucum da fanlar ile aynı soruna sahip. Anakarta bağlı ama o da kasayı ilk açtığımda yanıp sönüyor. Hızlıca yapılan güç butonundan 3 4 aç kapadan sonra düzeliyor.

Fakat kasaya daha 1 hafta önce aldığım sRGB sıvı soğutucum da fanlar ile aynı soruna sahip. Anakarta bağlı ama o da kasayı ilk açtığımda yanıp sönüyor. Hızlıca yapılan güç butonundan 3 4 aç kapadan sonra düzeliyor.
Zincirleme bağlı derken nasıl bir bağlantı yaptınız fanlar arası ? Soğutucuları anakart üzerinden hangi girişe bağladınız ? Görsel olarak atarsan daha iyi olur.

Zincirleme bağlı derken nasıl bir bağlantı yaptınız fanlar arası? Soğutucuları anakart üzerinden hangi girişe bağladınız? Görsel olarak atarsan daha iyi olur.

Şu an çalışıyorum ama size şöyle söyleyeyim. Sıvı soğutucu işlemciye bağlı kısım CPU fan a bağlı. Diğer 4 ARGB kasa fanı da LED kontrolcüye bağlı olan hem SATA ucu hem de 4 pin girişi olan ana fan a bağlı. Egzoz fan kablosu 3. fan a 3.fan kablosu 2. fan a 2. fan kablosu da ana fan a bağlı.

Kasadaki başlat tuşunun anakarttaki kablolarını tak çıkar yapmayı denediniz mi ? Dediğiniz şekilde bağlantılar doğru görünüyor. Bende egzoz fan bağlantısı birbirinden bağımsız. Sizdeki fanlara göre yaptığınız bağlantı doğrudur. Yine de sıvı soğutucunun çalışmaması bunlardan alakasız bir durum bence.

Kasadaki başlat tuşunun anakarttaki kablolarını tak çıkar yapmayı denediniz mi? Dediğiniz şekilde bağlantılar doğru görünüyor. Bende egzoz fan bağlantısı birbirinden bağımsız. Sizdeki fanlara göre yaptığınız bağlantı doğrudur. Yine de sıvı soğutucunun çalışmaması bunlardan alakasız bir durum bence.

Tahminimce bir şekilde kısa devre yaptırabileceğini düşünüyorsunuz. Mantıklı. Eve varınca bir deneyeyim.

Kasadaki başlat tuşunun anakarttaki kablolarını tak çıkar yapmayı denediniz mi? Dediğiniz şekilde bağlantılar doğru görünüyor. Bende egzoz fan bağlantısı birbirinden bağımsız. Sizdeki fanlara göre yaptığınız bağlantı doğrudur. Yine de sıvı soğutucunun çalışmaması bunlardan alakasız bir durum bence.

Şu an kasa önümde. Kabloların kontrolünü yaptım kasa açıkken de oynadım kablolarla bir değişiklik yok. Doğru yerlere de takılı. Hatta size önce nelerin nereye takılacağını yazan anakart damgalarını göstereyim sonra da kendim elimle artı eksi ne tarafa taktım onu yazıp atayım karşılaştırın efendim. Buyurun.
IMG20230914155728.jpg
IMG20230914155735.jpg
IMG20230914155649.jpg
IMG_20230914_160628.jpg

Tahminimce bir şekilde kısa devre yaptırabileceğini düşünüyorsunuz. Mantıklı. Eve varınca bir deneyeyim.

Şu an kasa önümde. Kabloların kontrolünü yaptım kasa açıkken de oynadım kablolarla bir değişiklik yok. Doğru yerlere de takılı. Hatta size önce nelerin nereye takılacağını yazan anakart damgalarını göstereyim sonra da kendim elimle artı eksi ne tarafa taktım onu yazıp atayım karşılaştırın efendim. Buyurun.
IMG20230914155728.jpg
IMG20230914155735.jpg
IMG20230914155649.jpg

Hocam kusura bakmayın çok mesaj kalabalığı oldu silemiyoruz da isteğe bağlı attığım bağlantı resminde LED SW yazmışım o kafa karışıklığından gece çalışıyorum da. O reset olacak. SW dediğim de button olacak 😅

Dosya Ekleri

• 16946958952235421838324134843129.jpg
    16946958952235421838324134843129.jpg
    164,6 KB · Görüntüleme: 21
  • 16946960462208834136714959958217.jpg
    16946960462208834136714959958217.jpg
    167,4 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:

Şu an kasa önümde. Kabloların kontrolünü yaptım kasa açıkken de oynadım kablolarla bir değişiklik yok. Doğru yerlere de takılı. Hatta size önce nelerin nereye takılacağını yazan anakart damgalarını göstereyim sonra da kendim elimle artı eksi ne tarafa taktım onu yazıp atayım karşılaştırın efendim. Buyurun.Eki Görüntüle 1943645Eki Görüntüle 1943646Eki Görüntüle 1943647Eki Görüntüle 1943648

Hocam kusura bakmayın çok mesaj kalabalığı oldu silemiyoruz da isteğe bağlı attığım bağlantı resminde LED SW yazmışım o kafa karışıklığından gece çalışıyorum da. O reset olacak. SW dediğim de button olacak 😅
Hocam iş yoğunluğundan dönemedim. Ben bağlantılarınızda bir sıkıntı göremedim. Fan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Kusura bakmayın yardımcı olamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı