Çözüldü ARGB kurulumu nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cursedghost

Kilopat
Herkese iyi sosyaller abilerim, kardeşlerim. Altta görseller ile belirttiğim kasa, sıvı soğutma ve anakartı aldım. Aldığım yer ile iletişime geçtiğimde bana sıvı soğutmanın üzerindeki LED'leri Gigabyte'nin yazılımı üzerinden değiştirebileceğimi fakat kasanın LED'lerinin RGB olmasına rağmen sadece kasanın üzerindeki tuş ile değiştirebileceğimin bilgisini aldım.

Sorum şu şekilde: Aldığım kasanın videolarını izlediğim zaman kasadaki LED'lerin de yazılım üzerinden değiştirildiğini fark ettim. Ben istiyorum ki hem sıvı soğutmanın LED'lerini hem de kasanın kendi LED'lerini anakartın yazılımı üzerinden değiştirebileyim. Anakartımın üzerinde incelediğim kadarıyla 1 adet adreslenebilir RGB çıkışı mevcut ve muhtemelen buraya da sıvı soğutmanın bağlantısını yaptıkları için kasadaki RGB'leri anakarttan değiştiremeyeceğim.

Hem sıvı soğutmayı hem de kasanın üzerindeki LED'leri adreslenebilir şekilde ayarlayabilmem için 2 tane adreslenebilir RGB çıkışı olan bir anakart mı almam gerek? Yoksa herhangi bir şekilde modül, çoklayıcı vb. ile de yapabilir miyim? Şimdiden yardımınız için çok teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    60,7 KB · Görüntüleme: 41
  • 2.jpg
    57,9 KB · Görüntüleme: 35
  • 3.jpg
    59,8 KB · Görüntüleme: 33
  • 4.jpg
    54,9 KB · Görüntüleme: 39
Çözüm
Bu ARGB kablo. Muhtemelen kontrolcüden gelip anakarta takılacak kablodur ama ben kasa kontrolcüsü hiç kullanmadığım için kontrolcüden yazılıma nasıl geçiş yapılır bilmiyorum. Sıvı soğutmada da bu ARGB kablo var. Şöyle bir hub ile tüm ARGB'leri anakarta bağlayabilirsin.

Hem ileride ARGB sayısı artacak olursa hazırda boş portun olur. Sen yine de kasa fanlarının kablolarına da bir bak eğer bu 3pin kablo ise öndekileri birbirlerine takıp tek kablo olarak çoğaltıcıya takabilirsin. Böyle yaparsan kasa kontrolcüsü kablosuyla işin olmayacak direkt anakarttan sinyal gelmiş olacak. Anakartındaki D_LED yazan 3pinli yer ARGB portun.
Bu ARGB kablo. Muhtemelen kontrolcüden gelip anakarta takılacak kablodur ama ben kasa kontrolcüsü hiç kullanmadığım için kontrolcüden yazılıma nasıl geçiş yapılır bilmiyorum. Sıvı soğutmada da bu ARGB kablo var. Şöyle bir hub ile tüm ARGB'leri anakarta bağlayabilirsin.

Hem ileride ARGB sayısı artacak olursa hazırda boş portun olur. Sen yine de kasa fanlarının kablolarına da bir bak eğer bu 3pin kablo ise öndekileri birbirlerine takıp tek kablo olarak çoğaltıcıya takabilirsin. Böyle yaparsan kasa kontrolcüsü kablosuyla işin olmayacak direkt anakarttan sinyal gelmiş olacak. Anakartındaki D_LED yazan 3pinli yer ARGB portun.

Çözüm
Tam olarak aradığım cevap buydu elinize sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…