Çözüldü ARGB LED ve Gigabyte RGB Fysion 2.0 Uyumu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
7
Evet, herkes anakartında ARGB portu olmadığından şikayetçi, benim anakartımda ARGB portu 2 tane, RGB portu 2 tane var ama LED ile alakalı sıkıntı çekiyorum.

Anakartım Gigabyte B450 Aorus Pro ve yukarıdaki resimdeki gibi 3 pinli 5V ARGB bağlantısı ve 4 pinli 12V RGB bağlantısı bulunuyor. Kullandığım ARGB LED şu :

Resimde gördüğünüz gibi anakartımdaki 3 pinlik ARGB portunda 2. ve 3. pin arasında bir boşluk var. Benim ARGB LED'im ise yan yana 3 pinden oluşuyor. Ayrıca hem port hem de LED; V, Data, GND'den oluşuyor. Yani bire bir aynı. Tek farkı aradaki boşluk.

Sorum şu : Şimdi ben RGB LED'imin ucunu anakartımdaki gibi bir boşluklu hale çevirirsem RGB Fusion 2.0 uygulamasından kontrol edebilir miyim?
Youtube'de WS2812B model ARGB LED'in ucuna bahsettiğim dönüştürücüyü takarak Asus Aura Sync'den kontrol eden var. Ama RGB Fusion 2.0 için ne yabancı ne yerli hiçbir konu ya da video bulamadım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aslında WS2812B bağlanabiliyor anladığım kadarıyla. Çünkü aynı model (WS2812B) bir LED buldum :
Aynı model LED şerit fakat sadece ucu farklı ve özellikle RGB Fusion 2.0, Aurca Sync VS. destekli yazılmış. Acaba ben de dönüştürücü taksam çalışır mı?

Bir de diyelim ki hadi ucunu hallettim ve bağladım diyelim. Bu LED RGB Fusion 2.0'ı destekler mi?

Son düzenleme:
Çözüm
Bence kontrol edilebilir, pinlerini çıkartabilirsin bi iğne yardımı ile zarar vermeden. O şekilde dene, pinleri elinle sokete tak. Olmazsa geri yerine takarsın ama olacağını tahmin ediyorum.
O size kalmış artık. Eğer ileride portları RGB fan için kullanırım, iki portu da doldururum diyorsanız doğal olarak dışarıdaki LED'i adaptöre bağlamanız gerekecek (Elinizde/kasanızda RGB kontrolcü olmadığını varsayıyorum).

Elektrikçiye yaptırmanıza gerek yok ki. Şerit LED'in ucunda hazır gelen 3 pin başlığı makasla kesin. Kabloları sıyırın.

Anakartın kitapçığında hangi pinlerin 5V-GND-Data olduğuna bakıp ona göre yukarıdaki ucu kabloya bağlayın. Sonra da elektrik bandı ile kabloyu sarın. Bu kadar.

Hocam 2 metre şerit led sipariş verdim dün kargoda yarın gelir muhtemelen. Elektrik kablosunu 50cm bırakmasını söyledim. Umarım anakartım 2 metreyi destekler. Diğer türlü dediğiniz gibi boşuna kontrolcü ve adaptör masrafı olmasın istedim. 300 adet led yazıyor sitesinde ama umarım destekler.

Dediğim gibi bir port 2A güç verebiliyor. İki port kesin yeter 2 metre için ama 1 portu bilemeyeceğim. LED'in ne kadar güç harcadığına bakmadınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…