ARGB ve fan kontrolü için hub önerisi

UnKnown44

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İş PC sistem özellikleri:
Anakart: Asus Tuf B450-PLUS
İşlemci: Ryzen 5800x
İşlemci Soğutucu: Arctic LF3 280mm Push/Pull
Ekran Kartı: Asus Dual 6600XT
Ram: Corsair Vengeance 16GBx2 3000MHz
Depolama: Kioxia Exceria 500GB M.2/ Kioxia 960GB SSD
Kasa: Aerocool Cipher
Kasa Fanı: 3xArctic P12 PWM MAX/1xArctic P12/2x140mm SilentWings3/120mm
Monitör: 2xDell 19''
Mouse: Bloody V7Ma/Logitech M330
Klavye: Fujitsu
Power Supply: MSI PSU MPG A850G PCIE5
Merhaba, kasamı yenilemek için Lian Li dynamic EVO XL aldım.
Bu kasayı aşağıdaki eklediğim resimdeki gibi düzenlemek istiyorum. Ancak kafama birkaç husus takıldı.
İlk olarak ARGB'nin güç ihtiyacı hususunda bir soru işareti oluştu. Anakartımın kılavuzunda şu bilgi yer alıyor: "the ARGB gen 2 header suppotrs WS2812b ARGB LED strips (5v/data/ground), with a maximum Power rating of 3A (5v), and the addressable headers on this board can handle a combined maximum of 500 leds." bu bilgiye göre 1 sokete maksimum 3A'ya kadar mı yükleme yapabiliyorum? Yoksa benim anakartımda 3 adet ARGB soketi mevcut. Bu üçünün toplamı mı 3A'dır?
Arctic'in P14 Pro ARGB serisinde güç ihtiyacı için 0.40a yazıyor. Bu fandan toplamda 6 adet taktığımda 2.4A yapıyor tek slot için yeterli sanırım.
Ayrıca 2 adet P12 Pro ARGB taktığımda 0.80 güç ihtiyacı olacak bunu aynı sokete takmayacağım. Farklı bir sokete takacağım ancak toplamda 3.2a yapacak bir sorun oluşturur mu emin olamadım. Eğer her bir soket 3A ise o zaman ayrı ayrı da takabilirim.
İkinci olarak fanların güç değerleri hususunda bir soru işareti oluştu.
Her bir fan soketi için maksimum 1A olduğu belirtilmektedir. P14 Pro ARGB ve P14 Max fanı için 0.35a güç ihtiyacı olduğu için 1.05a sorun teşkil eder mi? Ederse bu sorunu nasıl çözebilirim?
Anakartım: ASUS TUF Z690 Plus D4.
Fanlar ve ARGB için hub mı almam gerekir?

2.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı