ARGB ve PWM kablosunu nereye takılmalı?

bloodsight

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance PRO 16GB 3200MHZ
Ekran kartı
MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GB Gaming
Anakart
MSI A320M PRO-VH PLUS
İşlemci
AMD Ryzen 3 1300X 3.5 Ghz
Anakart: MSI A320M PRO-VH Plus
Kullanacağım Fanlar: TL-M12-S – Thermalright (Modeli "Thermalright TL-M12-S", linkte fanlar ile ilgili tüm detaylar yazıyor)

Herkese selam, bugün kasam için yeni fanlar sipariş verdim (3 adet Thermalright TL-M12-S kasa fanı) ancak fanların kurulumunu anakartıma veya güç kaynağıma nasıl yapabileceğimi tam olarak bilmiyorum. Kullanacağım yeni fanlar için bağlantı olarak anakartımda sadece "SYS_FAN1" ve "JLED1" pinleri bulunuyor. Güç kaynağım için ise 2 adet SSD girişi mevcut. Benim düşündüğüm alacağım fanların güç kablolarının pinlerini SYS_FAN1 için ve ARGB pinlerini ise JLED1 için takabilirim. Ama aynı zamanda benim anakartımda PWM ve ARGB için tek bir pin takma yeri olduğu için bir fan çoklayıcı/kontrolcü ihtiyacı duyuyorum. Bu konulardan pek anlamıyorum ama sorum şu; Bana önerebileceğiniz herhangi bir kablo veya fan çoğaltıcı ile yeni alacağım fanların kurulumunu sorunsuz bir şekilde kasama ayarlayabilir miyim? Resimde kırmızı ve yeşil renklerde yuvarlak içine aldığım yerlere yeni fanların kurulumunu yapacağım. Ve anakartımda/güç kaynağımda hangi yerlere kurulumunu yapabilirim? Bu konu hakkında

Dosya Ekleri

• IMG_20250109_004941.jpg
    110,8 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG_20250109_002342.jpg
    209,2 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_20250109_002458.jpg
    285,4 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:
Fanları dediğin gibi çoklayıcı ile SYS_FAN çıkışına takabilirsin. Ancak JLED çıkışını kullanamazsın. JLED çıkışı 4 pin 12V, yani RGB destekli. Sendeki fanlar ise 3 pin 5V ARGB. Fanlarla birlikte harici kontrolcü gelmiyor ise ayrıca alman gerekir.

Herhangi bir tercih ettiğiniz veya önerdiğiniz bir kontrolcü/çoğaltıcı var mıdır? Harici kontrolcü gelmiyor sadece fanlar çıkıyor kutusundan.

Bu tür bir kontrolcü hem PWM hem de aydınlatma olarak işini görür. SATA üzerinden güç verip, kasadan gelen reset switch kablosunu kontrolcüye bağlayarak reset tuşu ile mod değiştirebilirsin.

Herhangi bir tercih ettiğiniz veya önerdiğiniz bir kontrolcü/çoğaltıcı var mıdır? Harici kontrolcü gelmiyor sadece fanlar çıkıyor kutusundan.
Piyada gördüğüm tek kontrolcü bu. Sahibinden'den de bakabilirsiniz, sıvı soğutmalardan vs çıkan kontrolcüleri kullanmayanlar satıyor.

Kontrolcüye göz attım. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, gün içi sipariş vermeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…