Anakartımı sattım bugün yeni kart almadım, ARGB fanlar için ARGB port şart mı anakartta?Tek bir çoklayıcı ile olmaz, voltaj değerleri farklı kablolar.
Anakart nedir? ARGB olanları ayrı, RGB olanları ayrı bir çoklayıcı ile halledin.
Anakartımı sattım bugün yeni kart almadım, ARGB fanlar için ARGB port şart mı anakartta?
Çoklayıcı olarak ne önerirsiniz?
Anakartta yoksa kumandalı hub alınır önemli değil, ama ARGB bağlantısı için evet 3 pin 5v ARGB bağlantısı şart.
Çoklayıcı olarak:
Şerit Led - Şerit Led Fiyatları - n11
Şerit Led ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Şerit Led çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.urun.n11.com
Soğutucu & Fan - Kasa & Laptop Fanı - n11
Soğutucu & Fan ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Soğutucu & Fan çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.urun.n11.com
Akasa 3 x ARGB LED Çoklayıcı ve Uzatma Kablosu (50cm) (AK-CBLD07-50BK) | Teknobiyotik
AK-CBDP09-20BK Akasa 50cm 3 x Adreslenebilir RGB LED Çoklayıcı ve Uzatma Kablosu Adreslenebilir RGB LED Bağlantınızı RGB LED Aygıtı Bağlantılarına Çoğaltmanın Rahatlığını Yaşayın! Teknik Özellikler Ürün Adı : Akasa Adreslenebilir RGB LED Çoklayıcı ve Uzatma Kablosu...www.teknobiyotik.com
Şöyleleri var, elinizdeki bütçeyi söylerseniz ben önereyim.
RGB ile ARGB kablolar arasında bağlantı gerçekleştirilemez, çoğaltılamaz. Bunlar farklı değerlere sahipler. RGB dediğimiz 4 pin ve 12V'tan oluşur. ARGB ise 3 pin ve 5V.
Güncel anakartlarda artık RGB ve ARGB potlar olabiliyor. RGB çoklayıcı, ARGB portuna uymaz. RGB için 4 pinli çoklayıcı, ARGB için 3 pinli çoklayıcı almanız gerekir.
Ancak aynı girişler üzerinden ekstra çoğaltma yapılabilir. Mesela anakartta 1 tane ARGB portu bulunuyor ama kasada 8 ARGB fan var. 5 başlı ARGB çoklayıcı alıp bir ucuna başka bir 4'lü çoklayıcı ARGB kablo takabilirsin. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Anakart almadıysanız. Hem 3 pin hem 4 pin RGB destekli anakartlar mevcut. Bendeki B450 Aorus modelinde 3 4 ve 5 pin RGB bağlantısı yapabiliyorum. Aynı şekilde kasada ARGB ve RGB fanlarım mevcut. Sorunuza yanıt olarak da anakart haricinde aynı çoklayıcı üzerinde çalıştırmanız imkansız değil ama çok zor. Birisi 5V diğeri 12v ve bunları kontrol etmenizi sağlayacak kumanda veya yazılıma henüz denk gelmedim.
4 pin rgb ler şu şekilde çalışır red green blue ground
3 pin ise volt data ground.
Aynı devre üzerinde uyum içinde çalışmaları için 2 ayrı yola ihtiyaçları var yani.
Anakart üzerinde ise bu iki yolu yazılımla hem senkronize hemde bağımsız bir şekilde çalıştırabiliyoruz.
MSI B550M Pro VDH anakarta iki adet ARGB fan takabilir miyim gerekli portu var mıdır?
Siz B550M-A ile karıştırdınız sanırım. B550M Pro VDH bu şekilde görünüyor. O zaman bu durumda 2 adet ARGB, 2 adet RGB, 1 adet de düz egzoz fanım için yeterli soket var, doğru muyum?Eki Görüntüle 1344205
O anakartta 1 adet RGB, 1 adet ARGB girişi var. 2 adet ARGB fan takabilmek için ARGB çoklayıcı almanız gerekir.
Mavi halka içine aldığım kısım ARGB portu, yeşil halka içine aldığım kısım ise RGB portudur.