Arızalı ekran kartı kullanırsam sorun yapar mı?

killa0

Decapat
Daha fazla  
İki gün önce kasamı bilgisayarcıya götürdüm. Kapanma sorunu vardı bende PSU'nun yetmediğinden şüpheleniyordum. Deneyince gördük ki ekran kartının pinleri (sanırım bu söylenmişti) arızalıymış. 2. el temiz bir tane almayı düşünüyorum mecburiyetten. Kasadan çok fazla ses geliyor yüke girmediğinde bile yüke girince ses artıyor. Sorum şu: Ben yeni bir ekran kartı alıncaya dek PC'yi kullanırsam veya oyun oynarsam diğer parçalarda sıkıntı yaratır mı?

PC'yi arızalı olan ekran kartı ile nasıl kullanacaksınız?

Ayrıca ekran kartının pinleri arızalı ne demek bu nasıl bir tespit 😃

Hocam şöyle ki yük altında olmadığı sürece çalışıyor. Oyunlarda yük altına girdiğinde belirsiz zamanlarda kapanıyor ısınmadan. Bazen yarım saat bazen bir saat bazen üç saar sonra.

Hocam gittiğimizde şöyle yaptık: Ben OCCT'den Power testi açtığımda ekran gidiyordu. Önce PSU değiştirdik etki etmedi sonra ekran kartı değiştirdik sorun çözüldü. Ekran kartının sıcaklıklarına baktık ısınma yoktu. Ondan sonra böyle dediler.

Hocam şöyle ki yük altında olmadığı sürece çalışıyor. Oyunlarda yük altına girdiğinde belirsiz zamanlarda kapanıyor ısınmadan. Bazen yarım saat bazen bir saat bazen üç saar sonra.

Bu sorun PSU da olabilir ekran kartı VRAM arızası da olabilir. İkisinden hangisi olursa olsun bu şekilde gittiği yere kadar kullanın sorun olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı