Arızalı RAM nasıl çözülür?

bkiwi2

Hectopat
Anakart
Msi B650 Gaming Plus Wifi
İşlemci
Amd Ryzen 5 7500F
Bilgisayarı topladığımdan beri bazı işlemlerde programlar veya oyunlar hata vermeden kapanıyordu. Bugün Windows'un kendi RAM testini yaptım ve hata buldu. Ürünü vatan üzerinden almıştım. Çözüm için ne gibi yol izleyebilirim? Fatura var 06.09.2023 tarihinde alındı.

GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws S5 SİYAH DDR5 6400MHz CL321.40V Dual Kit RamF5-6400J3239G16GX2-RS5K

Daha garantisi olması gerek 2 yıl dolmamış, Vatan bilgisayar ile iletişime geç sorunlu de garantiye göndermek istiyorum diyorum de onlar yol gösterir.

Memtest tarzı USB üzerinden OS tarzı çalışan bir yazılım ile detaylı bir şekilde öğrenebilirsin çünkü PSU işlemci veya anakart kaynaklıda olabilir sorunun.

Bilgisayarı topladığımdan beri bazı işlemlerde programlar veya oyunlar hata vermeden kapanıyordu. Bugün Windows'un kendi RAM testini yaptım ve hata buldu. Ürünü vatan üzerinden almıştım. Çözüm için ne gibi yol izleyebilirim? Fatura var 06.09.2023 tarihinde alındı.

GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws S5 SİYAH DDR5 6400MHz CL321.40V Dual Kit RamF5-6400J3239G16GX2-RS5K
Hocam eğer aldığınız yer değişim yapıyorsa direkt değiştirin, yok yapmıyorsa araya aracı firma sokup garantiye yollamaya gerek yok. Bakın RAM'inizin garantisini kim yapıyormuş, onlar ile görüşme sağladıktan sonra siz faturası ile kendiniz doğrudan yollayın. Eğer Vatan da garantiye gönderecekse önce Vatan'a gönderme vakit kaybı sağlar sadece.

Memtest tarzı USB üzerinden OS tarzı çalışan bir yazılım ile detaylı bir şekilde öğrenebilirsin çünkü PSU işlemci veya anakart kaynaklıda olabilir sorunun.
Doğru bir RAM testi için Memtest86 ile test etmenizi öneririm. RAM'lerde en ufak bir arıza varsa bunu en iyi gösteren yazılım bu. Sadece test biraz uzun sürüyor bellek miktarına göre.

Son düzenleme:
Hocam ben 16GB RAM için 4 saat falan sürdüğünü söyleyebilirim kendi deneyimimden. Senin de 6-8 saat sürebilir.
Memtest gerçekleştirdim sonuç böyle.

Dosya Ekleri

• resim_2025-04-10_120314865.png
    resim_2025-04-10_120314865.png
    44,6 KB · Görüntüleme: 26

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı