Arızalı SSD'ye kurulu Windows'a format atmak

serkanxgod

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Ben bilgisayarıma format atmak istiyorum. Bilgisayarımda bir adet SSD ve bir adet HDD var. Windows SSD'de ve SSD arızalı ama çalışıyor. Ben SSD'yi bilgisayarımda istemiyorum Windows'u HDD'ye kuracağım. Windows'u koyma Rufus'u falan biliyorum. Anakartımın arkasında flash BIOS button var buradan hızlı format atabilir miyim? Atabilirsem SSD'yi bilgisayardan çıkarıp format atabilir miyim? Lütfen bilenler yardımcı olsun.

İşletim sistemi için hazırladığınız USB yi doğru şekilde hazırladıysanız. HDD de boş ve kuruluma hazırsa SSD yada flash bios butonuyla bir işiniz yok.
USB yi takın SSD yi sistemden çıkarın, açılışta USB yi seçip sistemde takılı olan HDD ye kurulumu gerçekleştirin. Uykusuzluktan ne dediğiniz anlamamış da olabilirim gerçi. Ya da siz format atma konusunda deneyimli değilsiniz ve yanlış bir yola girmek üzeresiniz.

Arızalı SSD nasıl oluyor? Çalışıyor yazmışsınız arızası tam olarak nedir? Eğer SSD yi çıkartıp HDD yi kullanmak istiyorsanız sıra ile;

Elektriği kesip SSD yi sistem sökün.
Elektriği bağlayıp format USB sini takın.
Bilgisayarı USB den başlatıp HDD bölme kısmına gelin.
HDD yi biçimlendirip (verileriniz gider), tüm ek bölümleri silin.
Yeni butonuna basın sonra ileri deyin.

Windows gelince ilk iş anakart chipset ve GPU driver yükleyin. Sonra Windows Update açıp güncellemeleri alın. Directx ve Vcredist güncelledikten sonra rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Arızalı SSD nasıl oluyor? Çalışıyor yazmışsınız arızası tam olarak nedir? Eğer SSD'yi çıkartıp HDD'yi kullanmak istiyorsanız sıra ile;

Elektriği kesip SSD'yi sistem sökün.
Elektriği bağlayıp format USB'sini takın.
Bilgisayarı USB'den başlatıp HDD bölme kısmına gelin.
HDD'yi biçimlendirip (verileriniz gider), tüm ek bölümleri silin.
Yeni butonuna basın sonra ileri deyin.

Windows gelince ilk iş anakart chipset ve GPU Driver yükleyin. Sonra Windows Update açıp güncellemeleri alın. DirectX ve vcredist güncelledikten sonra rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Adata SU650.
BIOS içerisinden kurulumu yapacağınız USB'nin Boot önceliğini öne çekebilirsiniz veya daha basit bir şekilde anakartın Boot menüsü için ayarlanmış tuşuna açılırken birkaç kez basarak hangi cihazdan Boot edeceğiniz seçip yüklemeye geçebilirsiniz.

B450 Tomahawk Max Boot menü tuşu hangisi internetten araştırdım ama bulamadım cahilim bu konularda biraz kusura bakmayın.
Rufus'la USB'yi doğru yapılandırdığınıza emin misiniz her şeyden önce, kurulum sırasında sorun çıkarmaması için önemli bu.

Evet, nasıl yapıldığını biliyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı