NemesisKnight13
Hectopat
Daha fazla
- RAM
- 32GB CL30 6000MHZ DDR5 CORSAIR VENGEANCE RGB
- Ekran kartı
- 4070TI Super
- Anakart
- MSI B650-S PRO
- İşlemci
- RYZEN 7 7800X3D
Kıymetli dostlar herkese iyi günler, Ark Survival ascended satın almıştım yazın bugünlerde oynamaya karar verdim deneyimimi şöyle özetleyebilirim. Oyunu yazın ilk açtığımda 1080P'de bile harika grafikleri vardı 40-50 FPS olsa da Epic ve native ayarlarda oyunun görüntüsü muazzamdı ancak şu anda istersem 4K yapayım oyunu yine Epic ve native o 1080P'deki tadı vermiyor. Ki zaten bu genel bir problemmiş. Ayrıyeten sistemim güçlü olmasına rağmen ve o kötü grafikleri görmeme rağmen oyun FPS'si hala tatmin edici değil ayarları düşürüp 100 FPS alsam bile sanki 40 FPS oyun oynuyormuşum gibi geliyor.
Heleki düşük ayarlarda oluşan grafiklerden bahsetmiyorum. Üstüne oyun motorunun bizi AMD FSR kullanmaya zorunda bıraktığını anladım oyun motoru olan shootergame oyun içi dosyalarda grafik ayarlarına oyun içi sekmeden erişemeyeceğimiz AMD FSR ayarı koymuş ve enable herhangi bir şekilde değiştirirseniz oyunda hiçbir şey değişmiyor grafik anlamında sadece FPS düşüyor. Bilgisi olan var ise çözüm için değil de açıklama bazında çok iyi olur teşekkürler.
Heleki düşük ayarlarda oluşan grafiklerden bahsetmiyorum. Üstüne oyun motorunun bizi AMD FSR kullanmaya zorunda bıraktığını anladım oyun motoru olan shootergame oyun içi dosyalarda grafik ayarlarına oyun içi sekmeden erişemeyeceğimiz AMD FSR ayarı koymuş ve enable herhangi bir şekilde değiştirirseniz oyunda hiçbir şey değişmiyor grafik anlamında sadece FPS düşüyor. Bilgisi olan var ise çözüm için değil de açıklama bazında çok iyi olur teşekkürler.