Arka kamera ile selfie kötü oluyor

investigator

Hectopat
3 farklı ve kaliteli telefon denedim ve hepsinin ön kamerasında fotoğrafımı çektiğimde gayet düzgün ve normal gözükürken, arka kamerada fotoğrafımı çektiğimde ön kamerayla alakası olmayan bir sonuç alıyorum. Örneğin ön kamerada 8/10 görünürken arka kamerada 3/10'um ve çok garip görünüyorum. Arka kamerada gördüğüm kişinin, aynada ve ön kamerada gördüğüm kişiyle alakası bile yok. Asimetrik ve cidden garip gözüküyorum. Arka kameradaki halimden iğreniyorum diyebilirim. Bu normal mi? Buradan yola çıkarsak 3/10 mu oluyorum yoksa 8/10 mu?

3 farklı ve kaliteli telefon denedim ve hepsinin ön kamerasında fotoğrafımı çektiğimde gayet düzgün ve normal gözükürken, arka kamerada fotoğrafımı çektiğimde ön kamerayla alakası olmayan bir sonuç alıyorum. Örneğin ön kamerada 8/10 görünürken arka kamerada 3/10'um ve çok garip görünüyorum. Arka kamerada gördüğüm kişinin, aynada ve ön kamerada gördüğüm kişiyle alakası bile yok. Asimetrik ve cidden garip gözüküyorum. Arka kameradaki halimden iğreniyorum diyebilirim. Bu normal mi? Buradan yola çıkarsak 3/10 mu oluyorum yoksa 8/10 mu?

Hocam yanılıyorsunuz alıştığınız için size öyle geliyor dışarıdaki insanlar sizi ikisinde de aynı görüyor. Nasıl oldugunu merak ediyorsanız bir arkadaşınıza aynada bakın sonra arka kameradaki haline bakın fark görmeyeceksiniz.

psikolojik olarak size öyle geliyor yoksa bir fark yok ikisi de aynı.

garip ve çirkin görünüyorsan bunun sebebi aynalama efekti ayarı olabilir.. ayna ve ön kamera senin kendine alışık olduğun görüntündür.. ama geri kamera ve diğer insanlar seni olduğunun tam tersi şeklinde görür .. senin beynin aynadaki görüntüne alışık. bu yüzden arka kamera çekimi sana çirkin geliyor.. ama karşındaki insanlar da seni olduğun gibi görmeye alışık .. insan yüzü simetrik değildir .. algı ve alışma meselesi.. karşındaki insanlar da seni aynadan görse tuhaf gelirsin .. bu yüzden paniğe gerek yok .. arka kamera ve diğer insanlar senin yüzünü olduğunun tam ters simetrisinde görür .. tamamen alışma meselesi yani.. senin beynin ters simetriye alışık... bu yüzden kendini tipsiz görüyorsun arka kamerada.

ha bir şey daha .. seni sadece fotoğraflarından gören biriyle canlı canlı karşılaştığında ona garip gelmek istemiyorsun. selfie kameranın ayarlarındaki ayna efektini ayarla.. baktın çekim yaparken iyisin ekranda.. sonra çektin kaydetti .. ve galeride bir açtın .. aa az önce ekranda gördüğün adam gitmiş garip biri gelmiş.. doğru yapmışsın demektir.. o zaman karşı taraf seni kendi gözleriyle görüyormuş gibi alışır senin yüz simetrine ve yarın bir gün karşılaştığınızda fotoğraflarında iyiydi ama bir tuhafmış dememiş olur .. bu tamamen beynin ve objektifin simetri algılamasıyla ilgili bir şey.. bu yüzden telefonlarda ayna ayarı var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı