Arka Planda Çalışan İnatçı Programları Kapatma

Merhaba dostlar. Bazı uygulamaların, kapatmak için çarpı butonuna tıkladığınızda ya da görev çubuğundaki ikonuna sağ tıklayıp kapattığınızda arka planda çalışmaya devam ettiğini fark etmişsinizdir. Veya sisteminizde kullanmadığınız uygulamaların arka planda çalışmasını istemeyebilirsiniz (örneğin benim için hava durumu ve outlook).

Eğer siz de benim gibi biraz obsesiflik barındırıyorsanız ve arka planda istemediğiniz taktirde bir şey çalışmasını istemiyorsanız aşağıda vereceğim yöntem ile hepsini toplu olarak kapatabilirsiniz. 3. parti yazılım gerekmiyor bu yüzden tamamen güvenli bir yöntem olduğunu söyleyebilirim. Yöntem aslında oldukça basit. Görev yöneticisini açıp "görevi sonlandır" butonuna tıklamanın toplu hali. İşlemi hazırladığımız bir .bat dosyası ile yapacağız.

1- Yeni bir metin belgesi oluşturun.
2- Metin belgesinin içine şu komutu yapıştırın:
Kod:
taskkill /f /im uygulamaadı.exe
3- Burada, "uygulamaadı.exe" yazan bölüme arka planda çalışan ve kapanmasını istediğiniz uygulamanın adını yazacaksınız. Ancak göründüğü gibi değil, görev yöneticisinde özellikler kısmında görünen adlarını yazmanız gerekiyor. Bunu da şu şekilde öğrenebilirsiniz:

4- 3 numaralı işlemi diğer uygulamalar için de tekrar edin. Hepsini yazdığınızda şunun gibi bir şey olması gerekiyor:

5- Hepsini yazdıktan sonra en alta "pause" yazabilirsiniz. Bu komut, CMD işini bitirdiğinde siz enter tuşuna basmadığınız sürece kapanmamasını sağlayacaktır. Bunu tamamen sizin tercihinize bırakıyorum. Hangi uygulamaların başarılı bir şekilde kapanıp kapanmadığınızı öğrenmek istiyorsanız yazabilirsiniz.
6- Metin belgesini kaydedip çıkın. Metin belgesini yeniden adlandırın ve .txt olan uzantıyı .bat olarak değiştirin.
7- İşlem tamam. Oluşturduğunuz dosyayı yönetici olarak çalıştırarak listeye yazdığınız tüm uygulamaların kapanmasını sağlayabilirsiniz.

Not: Sisteminiz için gerekli olan hizmetleri kapatmanızı tavsiye etmiyorum. Ne olduğunu anlamadığınız, önemli olup olmadığını bilmediğiniz bir uygulamayı araştırarak öğrenebilirsiniz. Önemli olduğunu bildiğiniz halde kapattığınız hizmetlerden dolayı bir şey yaşarsanız sorumluluk kabul etmiyorum.

Not: Yeni bir uygulama yüklerseniz ve bunun da arka planda inatçı bir şekilde çalıştığını fark ederseniz oluşturduğunuz .bat dosyasına sağ tıklayıp "düzenle"ye basabilir, yeni yüklediğiniz uygulamayı da aynı şekilde listeye ekleyebilirsiniz. Eğer "düzenle" seçeneğini göremezseniz "birlikte aç > not defteri" yoluyla da düzenleyebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kapatma olayı doğru ancak Dllhost.exe'yi kapatmayın

Kapatma olayı doğru ancak Dllhost.exe'yi kapatmayın
Görev çubuğundaki adı ile özellikler kısmındaki adı farklı olduğu için örnek olarak onu vermiştim. Yani kapatmak istendiğinde COM Surrogate değil dllhost.exe yazılması gerektiğine dikkat çekmek için. Teşekkürler bilgilendirme için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…