Arka USB portları çalışmıyor

Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar.

Arkadaşlar bütün forumlarda sorunumu aradım fakat sorunumu bir türlü çözemedim, son çare siz kaldınız.
Bilgisayarımda eskiden arka USB portları çalışıyordu fakat sonra birden çalışmamaya başladı. Bu arada USB ses kartı kullanıyordum. Sonra önde 1 tane ek harici olarak bir USB port taktım. Oradan da sadece Wireles internet kablomu takıyorum. Sonra gidip Ps2 mouse aldım. Daha sonrasında da PCI bir ses kartı aldım. Bu şekilde biraz devam ettim. Sorunumu araştırırken bazı forumlarda USB bellek takıp BİOS boot menüsünden görünüyorsa USB portlarda sıkıntı olmadığını yazılımsal olduğunu belirtmişler. Bende ise sorunsuz şekilde görünüyor BİOS'ta, defalarca baktım görünüyor. Bilgisayarı açtığımda bazen arka USB'ler çalışıyor bazen ise yok. Mesela bugün tekrar baktım çalışıyor. Sonrasında dondu. Mouse alt ışığında sönüp sönüp yanma mevcut. Aygıt yöneticisine baktım. Tekrar ünlem işareti gelmiş. Bazen 27A ve 27C bazen de diğer değerlerde ünlem işareti mevcut ama hep 2 tanesinde ünlem mevcut. 4 adet çalışmıyor, çok sıkmaya başladı beni. Yardımlarınızı bekliyorum, çok makbule geçecek. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart, işletim sistemi nedir?
Kusura bakmayın, Arkadaşım uyarı cezası almış. Anakart modeli GIGABYTE 945-GCM-S2L İşletim sistemi Windows 7 Home Basic, Farklı işletim sistemlerini de denemiş kendisi.

Hocam arkadaş bilgisayarı açtığında tekrar sorun yokmuş fakat bir 5 dakika sonra tekrar bu şekilde bir şey oluşmuş aygıt yöneticisin de.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    19,8 KB · Görüntüleme: 386
Yonga seri driverları kurulumu? Kasa içerisinde şase yaptıracak bişey varmı? Ve sadece bir USB bellek vs. taksın kısa devre falan mı yaptırıyor taktığı bişey onu görelim. Bios güncel değilse onada el atalım. Bios'da gözüküyorda sistemde gözükmüyorsa sistemle ilgilidir diye tahmin ediyorum. Başka bir isodan kurulum deneyebilir.

Hocam arkadaş geçen hafta bilgisayarın anakartını tamamen söküp, Yeniden montaj yaptı. Yaptıktan hemen sonra USB bellek takmış ve USB bellek alev gibi olmuş bozulmuştu. Bios tamamen güncel. Yonga serisi kurulu. Sistemi de şu şekilde; Core 2 duo E8400 4 GB Ram GT 730

Hocam o zaman donanımsal arızada olabilir. USB port voltajını ölçme imkanınız var mı?

Hocam o zaman donanımsal arızada olabilir. USB port voltajını ölçme imkanınız var mı?
Hocam nasıl ölçülür ben hiç bilmem, arkadaşım da bilmiyormuş. Anlatırsanız deneyebiliriz.

Hocam çok teşekkürler yardımlarınız için.Fakat arkadaş alamazmış şuan için onu sorunu ek olarak taktığı USB kutusu olabilir mi acaba ? içinde SD kart girişi filan bulunuyor.
Herşeyi çıkartın. Sonra tek birşey takıp deneyin. O çalışmazsa başka bişey. Aklımada farklı bişey gelmiyor açıkcası. Buna taktığınız bir donanımın yapmış olduğu kısa devrenin sebep olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…