Arkadaş bulmakta sorun yaşıyorum

Muhammet.xl

Decapat
Kelimenin tam anlamıyla 16 yıldır kendime arkadaş diyebileceğim birini tanıyamadım, tabii ki ortaokulda 1-2 kişi ile arkadaş olabildim ama onlar da geçiciydi. Lisedeyim, hala daha yalnızlık çekiyorum. Tipte ve derslerde pek bir sorunum yok, sınıfın çoğu kız, benimle beraber 6 erkek var. 8 saatlik okulda, teneffüslerde sadece oturuyorum. Kimseyle sohbetim muhabbetim yok. Sanal arkadaşlarım desem zaten ben yazmadan yazmıyorlar. Can sıkıntısı deriz ya hani. Onu yaşayalı ve sürdürüleli tam 2 yıl oldu. Yanlış anlamayın, bendeki yalnızlık sıkıntısı kendi seçimim değil, zorunlu. Biriyle konuşmaya çalışsam da ertesi gün aralarında kendime yer bulamıyorum. Kendime göre mizahım yeterlidir. Yeri geldiğinde gülerim, poker yüzlü birisi değilim. Sıkıntı nerede hala anlayamadım. Tavsiye verecek varsa her öneriye açığım. Sert, yumuşak, fark etmez.

Hocam bende 2-3 ay öncesine kadar seninle tıpatıp aynıydım. Sonra sınıftaki erkeklerle muhabbet etmeye başladım. Ve fark ettim ki aslında o kadar da kötü adamlar değilmişler. Şu an birimizin kılına zarar gelse hepimizin aynı anda o acıyı hissediyoruz gibi bir şey. Sizde bence böyle yapın. Gidin konuşun. Çünkü bu adamlar 1-2 ay değil. Belki de 4 sene, üniversitede ve hatta iş hayatınızda bile olabilir. O yüzden yavaştan onlar ile iletişim kurmaya bak. Belki anlaşırsınız.

Kız mevzusuna gelirsek o da aynı yollardan geçiyor. Kızlarda da yavaş yavaş konuşmaya başla. Belki kafa yapınıza uygun 1-2 kişi bulursunuz. Sonuçta onlar da hepimiz gibi birer insanlar.

Kendinizi onlara göre şekillendirmeye çalışmayın aynı dediğiniz gibi fakat illaki insan yanına bir arkadaş arıyor kafanıza en uyan kişi ile bir sohbet başlatabilir veya kızlar ile de bir arkadaşlığa başlayabilirsiniz sıkıntı sizde değil onlar sizin seviyenizin altında.

Bende de aynısı oluyordu ortaokulda. Aramız çok iyiydi arkadaşlarımla ama bir sabah okulda geldiğimde herkes bir köşeye çekilmişlerdi. Sonra bende kendimi aciz göstermedim. Yani onlarla konuşmadım, birkaç gün geçtikten sonra bana olan zorbalıklarını görmeye başladım. Neredeyse ağlayacaktım. Sınıfta hiç kimse kalmamıştı. LGS sınavından sonra hepsi bitti normal olarak lisedede çok iyi arkadaşlıklar kurdum.

Nasıl bir kafa yapısına sahip olduğun önemli. Kafa yapın, fikirlerin, düşüncelerin ikamet ettiğin ortamda ne kadar yaygın ? Bu arkadaş, can dostu edinmeni çok etkiler. Aynı kafa yapısına sahip olan bir insanı bulmak bazen çok zor olabilir, fikirlerinin uyuştuğu insanı araman lazım şahsen. Sevdiğin şeylerin, düşüncelerinin nerelerde uygulandığına bak oraya git güzelse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…