Arkadaş çevresi nasıl edinilir?

Guests21

Picopat
Selam. Nasıl çevreyi genişletebiliriz? Genelde 4 senemi bir arada geçirip arkadaş dediğim insanlar beni ne arıyor ne soruyor. Hep arayıp soran taraf benim. Bu da hep ben yaptığım için biraz koyuyor. Sizce bu durumun sebebi nedir ve bu durumu düzsltip nasıl arkadaşların da ben yazmadan ve aramadan beni arayıp sordukları bir insan olabilirim? Genelde bazıları hiç dönmüyor bile ama okulumuza 1 sene gelen bir arkadas oldu, samimi olduğum kişilerle daha fazla samimi oldu, çevre yaptı. O arayįp sormadan insanların da arayıp sorduğu birisi ve çevresinde sevilen birisi. Bunu nasıl kısa sürede başardı? Ben de nasıl onun gibi olabilirim?
Yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de ayni reis. Sikma canini. Seni anliyorum bu arada. Bana da hiç yazan soran yok. He bu arada onlar gercek arkadas degiller, gercek arkadas olsalardi ararlardi seni, sorarlardi nasilsin diye falan.

Kardeş kardeşi aramazken bu devirde arkadaşın arkadaşı karşılıksız araması nerde görülmüş dostum. Boşuna demiyoruz 1 2 arkadaşın olsun arkadaş değil ailen olsun (lafın gelişi aile onlar da bir gün gider). Yalnız kalmayı öğren, kendine yetmeyi öğren; en zor şeydir ama öğrendiğinde hiçbir şey koymaz sana.

İnsanlar genelde menfaati üzerine ilişkiler yürütüyor bu zamanda. O yüzden genelde taviz veriyorlar böylece etrafından insan sayısı azalmıyor

Bununla alakalı bir anım var. Yaklaşık 3-4 yıllık bir dost dediğim insan üzerinde bir deney yaptım. Bekar evi olarak tek kaldığımdan sürekli ben toplardım ortamları. Bir gün düşündüm acaba bu arkadaşı aramasam merak edip arar sorar mı diye? Ve bunu denedim. Yaklaşık ocak ayından beri ne yazar ne sorar. Büyük ihtimalle numarasını sileceğim. Çevre yapmak vs önemli değil. Önemli olan aileden biri gibi olan insanlar olması. Böyle 2-3 tane dostun olsun fazlasıyla yeterli bile

Son 1 aydır duyduğum en güzel cümle. Elinize sağlık.

Spora gidebilirsin. En azından sporda kendine bir şeyler katmaya çalışan abin/ablan/yaşıtın olur arkadaş olarak. Kendine değer veren insanlar gerçekten kafa dengi çıkarsa konuşmaya devam edersiniz. Bol şanslar!

Hocam tam aklımdakini yazdınız helal olsun. Ben iletişimi kestim o insanlarla. Bana gerçek dostluk lazım. Olmazsa da olmaz en azından sahte arkadaşlıklardan uzak dururum.

Hocam,

Hocam, peki bir arkadaş kısa süre içinde samimi olmadığım birçok insanla yakın arkadaş oldu ve çevresinde çok sevilip sayılan birisi. Peki bu arkadasın böyle olması bakımından ne taktik yapıyor hocam?

Hocam biliyorum soru bana değil ama yardımcı olmak isterim.
Okullardaki arkadaşlıklar genel olarak çıkar ilişkisine dayanır. Size tavsiyem arkadaş yapacağım diye başkası gibi davranmayın ilerde psikolojik sorunlar yaşayabilirsiniz. içe dönük olmak yerine dışa dönük olun. İnsanlarla iletişim kurmaktan çekinmeyin. Göz teması kurmaktan çekinmeyin (tabi abartmayın aman ). Başınızı dik tutun. Spor yapmıyorsanız okulun spor aktivitelerine katılın. Vücudunuz sporu tatsın kendinize güveniniz artar. İçinize atmayın. Sevdiklerinize bir danışın.
Ekleme: Beyhan Budak adlı YouTube kanalını takip etmenizi öneririm. Bu konuda videoları var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…