Hocam, peki bir arkadaş kısa süre içinde samimi olmadığım birçok insanla yakın arkadaş oldu ve çevresinde çok sevilip sayılan birisi. Peki bu arkadasın böyle olması bakımından ne taktik yapıyor hocam?
Şöyle, işin maddi ve manevi kısmını geçersek her insanın doğuştan sonra hayat düzenine, çevresine göre karakteri şekillenir. Kimisi zor arkadaş edinir kimisi her gördüğüne selam sohbet eder vs. bu biraz da kişini karakteri ile alakalı. Sosyal becerileri yüksek olabilir.
Mesela şöyle bir tümevarım yapabiliriz. Bir insan doğuştan kalabalık bir aileden geliyor ve sürekli insanlarla iletişim halinde ise bu kişinin sosyal becerileri gelişmiş, ailesi tarafından terk edilmiş içine kapanık öz güvensiz bireyler ise sosyal becerileri zayıf diyebiliriz. Tabii ki de böyle olup kendini aşanlar elbette var. Bu biraz da iletişim kurma ile alakalı konu. Taktik olduğunu sanmıyorum.
Arkadaş çevresi o kadar önemli değil bence, ki bu zamanda herkes menfaati kimden yanaysa ona gidiyor. Yakın zamanda bununla ilgili çok şey yaşadım o yüzden biliyorum, sana verebileceğim max tavsiye, kendini geliştiren insanlarla beraber ol, yazılımla uğraşıyorsan yazılımla uğraşan kişiler bul, spora başlayabilirsin, ki bunun en güzel yanı kasların biraz belli olmaya başlayınca kızlardan istek yağıyor onun dışında farklı hobiler edinebilirsin, ben gitar çalıyorum mesela, sende bir müzik aleti ya da herkesin bilmediği ilginç görülen bir şeyi öğrenebilirsin dostum