Arkadaş için yapılan üniversite tercihinden pişman olmak

RatrAsi

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Üniversite tercih döneminde, bir arkadaşım olan Hasan tek başına ders çalışmaktan sıkıldığını söyledi. Birlikte çalışmaya karar verdik. Sonunda üniversiteyi kazandım bu onu çok mutlu etti. Fakat 30 Eylül'den itibaren benimle iletişimi azalmaya başladı. 3 aydır birlikte ders çalışmadık, sürekli 'müsait değilim' diyerek beni geri çeviriyor ve bu durum yüzünden aramızda bir tartışma çıktı. Onun için bu tercihi yapmış olmaktan pişmanlık duymaya başladım. Şu an ‘işim var' diyerek geçiştiriyor ve hafta sonları başka arkadaşlarıyla vakit geçirip alkol aldığını söylüyor. Sizce bu durumda haklı mıyım? Onun için bu tercihi yaptım ama şimdi tek bir ders bile çalışmadık diye üzülüyorum. Neyse ki bundan sonra yatay geçiş yapmayı planlıyorum.

Hasam sana ne yaparsa yapsın sen ''HAKSIZSIN.'' Arkadaşınla goygoya devam etmeyi, gelecek planlamanın önüne koymuşsun. Bak ne güzel, Hasan'ın kendi hayatı var. Senin var mı?

Arkadaşınız var diye başka ilkokula, ortaokula, liseye geçiş yapabilirsiniz ama üniversite çok daha ciddi bir olay. Üniversite seçerken sadece kendi geleceğinize bakarak karar verirsiniz.

Hasan'ın burada hiçbir suçu yok, tabii ki üniversitede sadece sizinle takılı kalmayıp başka insanlarla da iletişime geçecek, arkadaş çevresi oluşturacak.

Hasam sana ne yaparsa yapsın sen "haksızsın." arkadaşınla goygoya devam etmeyi, gelecek planlamanın önüne koymuşsun. Bak ne güzel, Hasan'ın kendi hayatı var. Senin var mı?

Hasan'la yaptığım tercihler belki hatalı olabilir, bunu kabul ediyorum. Ancak bu süreçten ders aldım ve geleceğimle ilgili daha sağlam adımlar atmayı planlıyorum. Kendi yolumu çizmek ve hedeflerime odaklanmak için yatay geçiş gibi seçenekleri değerlendiriyorum. Hasan ile olan durum, bana arkadaşlık ve kişisel hedefler konusunda önemli dersler verdi. Yorumun için teşekkürler.

Arkadaşınızın sizi gecistirmesi konusunda elbette haksız olan o. Ama neden arkadaş için üniversite seçtiniz? Ortaokul, lise falan hadi tamam da üniversite farklı bir olay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…