Arkadaş nasıl bulunur?

Ayberk_asd

Picopat
Selam, arkadaş bulabilmek için biraz taktik verir misiniz, en son 5 6 yaşlarındayken arkadaş edinmiştim. Önceden bu kadar takmıyordum ama artık arkadaşı olanları kıskanmaya başladım. Hiç arkadaş aramadığım için nasıl yapacağımı da bilmiyorum, sanki herkes birbiriyle doğuştan arkadaş olmuş gibi hissediyorum. Bir spor kursuna yazılmıştım ama kimse birbiriyle konuşmuyor, kurs bitince herkes eve gidiyor. Dışarı çık bulursun denmişti, dışarıda gezerken nasıl bulacağım? Okulda zaten herkes birbiriyle çok yakın arkadaş oldu bile, oradan bulmam en imkansız olanı. Arkadaşa gerek yok da olmuyor, tek başıma aşırı sıkılıyorum ve kıskanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yaşınız kaç bilmiyorum ama bu yaşa kadar hiç arkadaşınızın olmaması çok enteresan. Yani hatrınızı soran biri bile mi yok? Nasıl dayandınız bunca süre helal olsun. Hocam bunun çok yakın arkadaş olmakla falan alakası yok sosyalleşin , onlar ne konuşuyorsa ortak olun gerisi gelir. Hiç değilse sınıf arkadaşlarınızla konuşun. Ben de sizin tam tersinizim 100'E yakın arkadaşım var okulda. Samimi olduklarım bunlar.

Bence bazı ortamlarda durmaya çalış sakin takıl insanlara çok karışma iyi birisi olmaya çalış. Ben böyle yapınca oldu yani.

Tavsiyem eğer lisedeyseniz kendi alanınıza uygun insanlarla ufak sohbetler ile başlayın. Örnek vermek gerekirse masa tenisi veya futbol gibi sporları seviyorsanız oradakilerle konuşup 1-2 maç oynayayım derken zaten azda olsa arkadaş olmaya başlıyorsunuz.

Yaşım 17. Var ama sanaldan var. Gerçek bir arkadaş istiyorum ben.

Yaşım 17. Var ama sanaldan var. Gerçek bir arkadaş istiyorum ben.
Hocam en basit örnek sınıf arkadaşlarınız onlar da bir arkadaş sayılır onlarla da mı konuşmuyorsunuz? konuştukça arkadaşınız artar zaten ve şu anda onlarla arkadaş sayılırsınız teknik olarak.

Hocam kusuruma bakmayın ama bu şu an aklımdan çıkmıyor. 17 yaşında "gerçek" bir arkadaşınız yoksa, şu elemana benziyor musunuz?
(Şaka amaçlı, kırmak gibi bir isteğim yok)

Dosya Ekleri

• Discord-mod-meme-6.jpg
    256,8 KB · Görüntüleme: 25
Sosyalleşerek.

Okulda sınıftakilerle ortak yönünüzü bulmaya çalışın. Sınıf olmaz diyorsanız okuldaki sportif aktivitelere katılın. Liseye ilk başladığım sene sırf sportif aktivite sayesinde 12.sınıflar dahil tüm okulu tanıyordum 12.sınıflarla geziyordum. Bu dönem yeni bir okula nakil oldum başta sınıftan kimseyle konuşamamıştım. Gidip okuldaki sportif aktivitelere katılıp oradan kendime bir ortam yapmıştım. Kısaca sportif aktivite çok basit bir sosyalleşme yolu deneyin.

Hocam kusuruma bakmayın ama bu şu an aklımdan çıkmıyor. 17 yaşında "gerçek" bir arkadaşınız yoksa, şu elemana benziyor musunuz?
(Şaka amaçlı, kırmak gibi bir isteğim yok)
Hocam yanlış anlamayın ama herkesin yine gerçek hayatta en kötü bir arkadaşı vardır yani. İyi kötü maksat arkadaş olsun. Arkadaşın attığı gibi bu haldeyseniz tabii ki olamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…