Arkadaş ortamından dışlanıyorum

EkoEkoo

Hectopat
Hoca yer düzeni falan ayarladı 2 hafta önce, yan yana oturan 2 arkadaş vardı biriyle yer değiştirdim. Sonra sen kalk eski yerine falan dediler ama ben de oraya ölsem geçmem, böyle olunca da gerek okulda gerek birlikte oyun oynarken falan sözel ve oyunda üstüme gelip durdular. Yönetici oldukları WhatsApp Instagram gruplarından falan da attılar beni, geri alınmak için millete dilenmek ya da hocaya falan söylemek de istemiyorum. Dışlanmış olmak çok kötü bir duygu, işin içinden de çıkamıyorum. Ben mi yanlış yaptım da sevilmiyorum falan iyice mentalim bozuldu. Ortaokuldan sonra bir şeyler düzelir diyordum ama öyle olmadı. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?

O arkadaşları bırak önce. Spor salonu vs. gibi yerlere git yeni çevre edin. WhatsApp'tan atmaları da çok kale alınacak bir durum değil bence.

Burada eğer bu konu dışında kötü bir anınız yoksa suçlu sen değilsin. Ayrıca evet dışlanmanın nasıl birşey olduğunu biliyorum, her neyse. Aklımdaki fikirler şöyle :
Öğretmene bu durumu aynen burada anlattığın gibi anlatıp onlarla konuşmasını söyleyebilirsin, veyahutta onları takmayabilirsin. Öğretmene söylememe isteğin öğretmene söylediğinde üstüne gelirler diye söylemiyorsan şahsen kesinlikle böyle birşey yapma. Sonuçta ucunda ölüm yok, hem suçlu olan kişi de sen değilsin.

Yüzsüz gibi yanlarına gitme, onlar kaybeder. Daha doğru arkadaşlıklar kurmaya bak.

Hoca yer düzeni falan ayarladı 2 hafta önce, yan yana oturan 2 arkadaş vardı biriyle yer değiştirdim. Sonra sen kalk eski yerine falan dediler ama ben de oraya ölsem geçmem, böyle olunca da gerek okulda gerek birlikte oyun oynarken falan sözel ve oyunda üstüme gelip durdular. Yönetici oldukları WhatsApp Instagram gruplarından falan da attılar beni, geri alınmak için millete dilenmek ya da hocaya falan söylemek de istemiyorum. Dışlanmış olmak çok kötü bir duygu, işin içinden de çıkamıyorum. Ben mi yanlış yaptım da sevilmiyorum falan iyice mentalim bozuldu. Ortaokuldan sonra bir şeyler düzelir diyordum ama öyle olmadı. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?

Hoca muhtemelen sınıf çok kaynaşmış diye veya birbiriyle çok konuşuluyor diye derste o arkadaşları birbirinden ayırmak için yer düzeni ayarlamış. Sen fark etmemişsin, ama seni bu yüzden her türlü kaldıracaklar çünkü yanındaki istemiyordur seni. Ben olsam arkadaşım varsa yanıma onu alırdım yoksa direk kalkardım yerimden, öğretmene mi acıyacağım kendi canıma mı? Tabii kendi canıma. Sorarsa derste sakince sınıfın ortasında izah ederim durumu. Ha dersen burada suçlu kim? Öğretmen, MEB disiplini sağlayamadığından öğretmenler sessiz kalıyor bu serseriler istediği haltı yiyor ben olsam bulaşmam. Öğretmen yer değiştiriyor ama ne olup bittiğini umursamıyorlar kısaca görevlerini tam beceremiyorlar. Forumda bin tane böyle aynı konu açılıyor ama MEB uyuyor gelecek nesil hep böyle olacak bu işler sadece öğretmen yetiştirmekle olmuyor, MEB sana sesleniyorum öğretmenlere çocuk toplumu psikolojisi eğitimi de verilmeli bu iş sadece staj ile kalmamalı denetlenmeli ve öğretmenler desteklenmeli. Özellikle özel okullarda öğretmenlerin işi daha zor.

Sadece öğrertmen ve MEB değil seninde suçun var burada.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı