Arkadaşı intihar eden kıza ne yapılmalı?

selo1907

Decapat
Daha fazla  
Şans eseri bir pastaneye oturdum. Bir kız gelip çakmak istedi. Telefonla konuşuyordu bu sırada. Konuştuğu kişiye "Elif intihar etmiş" dedi. Sonra dışarı oturup ağlamaya başladı. Bir sigara uzatıp yanına oturdum. Çok iyi arkadaşlarmış ama sınav senesi diye arasını açmış. Birkaç gün önce konuşmuşlar. "iyi değilim konuşalım" demiş ama "derslerim var seninle uğraşamam" diyerek reddetmiş. "hayat dolu bir insandı, çok güzel resim çizerdi" diyor, sanki kendisi öldürmüş gibi ağlıyordu.

Bazen neyin önemli olduğunu unutuyoruz. Sınavlar, dersler, işlerimiz. Bunları her şeyden önemli zannediyoruz. Yardım isteyen arkadaşına derslerim var diyebilecek kadar azimli olmak gerekli mi?

Kızla konuştunuz mu?

Daha çok konuşmak için? O zaman neden konuştun. Hayatımda gördüğüm en saçma konu.

Büyük ihtimalle konu sahibi bahsettiği kişinin derdini merak edip konuşmuştur, başka bir amaç olmadan.

O kız hayatı boyunca bunun vicdan azabını çekecek.

Büyük ihtimalle konu sahibi bahsettiği kişinin derdini merak edip konuşmuştur, başka bir amaç olmadan.

O kız hayatı boyunca bunun vicdan azabını çekecek.
Çok zor bir psikoloji. Ömrü boyunca arkadaşını kendisi öldürdüğünü düşünecek.

Çok zor bir psikoloji. Ömrü boyunca arkadaşını kendisi öldürdüğünü düşünecek.
Zaman gerek hocam zaman.
Ne demişler “Zaman her şeyin ilacı olarak bilinir. Ancak her ilaç gibi bu ilacın da içileceği zamanı sadece kendi belirler.”

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…