Arkadaşım alkol alıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle ama çoğunluğu böyle ben zaten arkadaşa beni dinleyecekseniz arkadaşlığı kesin dedim yoksa kimsenin ne yaptığı umrumda değil.

Bende sana buraya tecavüz, cinayet haberleri getireyim ama alkolsüz olsun? İnsanların suçu kokteyl değil niyetle alakalı sana bir incilden ayet göstereyim "iyi ağaç kötü meyve, kötü ağaç da iyi meyve veremez"

Ben zaten dedim ki eğer beni dinleyecekseniz arkadaşlığı kesin dedim ama kendi hayatı kendi düşüncesi ister keser ister kesmez.

Ben melamet hırkasını
Kendim giydim eğnime
Ar-u namus şişesini
Taşa çaldım kime ne ?!
Haydar Haydar taşa çaldım kime ne ?!

Sofular haram demişler
Aşkımın şarabına
Ben doldurur ben içerim
Günah benim kime ne
Haydar Haydar günah benim kime ne

Gah çıkarım gökyüzüne
Seyrederim alemi
Gah inerim yeryüzüne
Seyreder alem beni
Haydar Haydar seyreder alem beni

Gah giderim medreseye
Ders okurum Hak için
Gah giderim meygedeye
Dem çekerim aşk için
Haydar Haydar dem çekerim aşk için

Nesimi'yi sorsalar kim
Yarin ile hoş musun
Hoş olam ya olmayayım
O yar benim kime ne
Haydar Haydar o yar benim kime ne ?!

Aşık Nesimi

Bana niye İncil'den ayet gösteriyorsunuz? Hristiyan değilim Allah'a şükür Konuya gelecek olursak alkol tüketimi insanın kontrol etmelerini zorlaştırır ve karar verme yeteneklerini azaltabilir ve kötü olaylara yol açabilir. Yani içen kişinin kötü yada iyi niyetli olması gerekmiyor zaten yukarıdaki anlattığım şeye bakarsak çok konuşmaya gerek yok iyi günler.

Güzel şiir miş hocam.

Zaten sorun karışman değil niyetin, böyle bir şeyi bile danışman korkunç geliyor insanlara çünkü fikrin neyse zikrinde odur. İyi günler.

Katılıyorum. Arkadaşı da gizlediğine göre demek ki bu arkadaş da onun içmesine vs. karışmıştır ki o da gizliyor. Dediğiniz gibi insanın fikri neyse zikri de odur. Allah'tan çevremde böyle insanlar yok ki rahatım. Böyle insanlarla uğraşmak istemezdim açıkçası.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…