Arkadaşım işlemciye macun sürülmemeli diyor

Arkadaşın ağır saçmalamış, bir daha onunla böyle konuları konuşmamanı tavsiye ederim.

Geçmişte bilgisayarla ilgili meslek liselerinden çok sayıda stajyerim oldu eski kariyerimde, içlerinde 1 tane bile konuya hakim olan görmedim. Donanım okuyup hangi kablonun ne kablosu olduğunu bilmeyen de gördüm, parçaların işlevini bilmeyen de gördüm, işletim sistemi bile kuramayan da gördüm. Öğretmenler ya da müfredat Vietnam Savaşı döneminden kalma herhalde.

Yalnız hakkını yemeyeyim, bir tanesi çok güzel ev yapımı ayran yapıyordu bol tuzlu. Tek onu özledim.

Olay şu. İşlemci ısındıkça bu ısıyı yayarak dağıtmak istersiniz. Fotoğrafta yeşille işaretlediğim kısım işlemciyle temas eder. Ancak işlemcinin yüzeyi veya soğutucunun altındaki plaka mükemmel şekilde düz değildir. Düz olsa bile üst üste koyduğunuzda arada boşluklar oluşur. İşlemciyle bakır tabaka arasındaki boşlukları minimize etmek için termal macun sürersiniz. Bu sayede ısı transferini maksimum hale getirirsiniz. Aşağıdaki bakır platformdaki ısı yukarıdaki soğutma bloğuna yayılır, fan sayesinde dağılır. Bu şekilde soğutma sağlanır.

Arkadaşına söyle su içmesin.

Okudugun mektebin ... Diyorum ve hayretle yorumları okumaya devam ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…