Arkadaşım "İsteyen çıplak gezer bakamazsın" diyor

İsteyen çıplak gezebilirse isteyen de ona bakabilir. Özgürlükse iki tarafa da özgürlük. Arkadaşın kendiyle çelişiyor.

Hahahaha ya cahil cahil şeyler anlatıp durmayın. Şu yazdıklarını bir oku. Zaten buradaki mevzu senin bakmaman gerektiği. Hala bakalım yiyelim edelim diye boş boş konuşuyorsun. İşte sizin beyniniz hep aynı yere çalışıyor. Her şeyi bacak arasına sıkıştırdınız kaldınız. İnsanlar çıplak gezmesin de gezerse de sen yamyam gibi bakma. Kendi önüne bak. Yani sen insanların kız arkadaşlarına bakmayı marifet sayıyor olamazsın herhalde. Tamam çıplak diye tutun tecavüz edin bir de. Ya şu kafaya bak. Siz de hep aynı argümanlar. Allah sizinle birlikte olan zavallılara sabır versin.

Çırılçıplak gezen birine bakınca yamyam biz mi oluyoruz? Sokakta çıplak bir görseniz ayakta zevke gelirsiniz boş edebiyat yapmayın lütfen her şey cinsellik değil tabii ki ama ahlaki değerler denilen bir şey var değil mi?

Almanya'da yaşarken parkda üstsüz güneşleniyorlardı bakıyordum
Güneş görünce hemen dışarı fırlıyorlardı.
Bakılır neden bakılmasın ama kim nasıl yaşamak isterse yaşayabilir.

Almanya'da yaşarken parkda üstsüz güneşleniyorlardı bakıyordum
Güneş görünce hemen dışarı fırlıyorlardı.
Bakılır neden bakılmasın ama kim nasıl yaşamak isterse yaşayabilir.

Hocam bahsettiğimiz tam çıplaklık üstün çıplak olması değil.

Vallahi senin kadar geniş birini görmedim. AHLAK diye tabir edilen bir kavram var tabi senin bundan bihaber olduğun aşikar o sebeple seninle muhatap olmamak en idaelidir.

Özgürlük başkalarının özgürlüğünü kısıtlanmaya başladığı yere kadar olmalıdır ve bir kişinin sınırsız özgürlüğü kaçınılmaz bir şekilde başkasının özgürlüğü kısıtlar. Bunun için herkesin özgürlüğü optimum seviyede kısıtlanmalıdır. Bu kısıtlama o zamanın popüler akımlarına bağlı olmamalı veya politik olmamalıdır.
Çevremizdeki insanlar veya herhangi canlı cansız varlıklar bizi 5 duyu yoluyla etkileyebilir: tat, koku, görüntü, ses, dokunma. Bir insana bu duyu yollarından herhangi birinden verilen etki onu olumlu veya olumsuz yönden etkileyebilir ve bu tüm olumsuz etkiler özgürlüğün kısıtlanması diyebiliriz. Yani anlatmaya çalıştığım şey bir insanın özgürlüğünü kısıtlamak yaygın düşüncenin aksine sadece ona dokunma yoluyla olumsuz etkilerden ibaret olamaz. Mesela o kişinin koku duyusu yoluyla olumsuz etkilenmesine sebep olmak, örneğin yanında osurmak veya kötü kokmak gibi şeyler de o kişinin özgürlüğünü kısıtlar; çıplak gezerek görüntü yoluyla olumsuz etkilenmesine sebep olmak da.
Diğer bir yandan çıplak gezilmesine izin vermemek, birine kötü kokma özgürlüğünü vermemek de o kişinin özgürlüğünü kısıtlar. Burda özgürlükler arasına çizgi çekmek gerekir. O çizgi insan tarafından çekildiği sürece hele de milyonlarca farklı insandan oluşan koca bir topluluk için tek bir çizgi çekildiği sürece o çizgi mutlaka adaletsiz ve yanlış olucaktır.
Özgürlük hakkındaki düşüncelerim bunlar..
----
Başlıktaki konu için düşüncem yaşadığımız toplumda herhangi birinin çıplak gezme özgürlüğü olmamalı, çıplak gezen birinin de kimsenin görme özgürlüğünü kısıtlamaya hakkı olmamalıdır.

Hangi bağlamda söylenmiş bir söz bilmiyorum ama kastettiği şey ben çıplak gezerim istersem bana bakmaya hakkın yoktan ziyade(abartmış biraz) insanların giyim ve kuşamı sana karşı tarafa bakma ve ona bakarak taciz etme hakkı vermez demek istemiş olabilir gibi geliyor bana. . İnsan içgüdüsü gereği illaki bakar ama kafan hala orada ve o kıza taciz eder derecesinde bakıyorsan problem orada başlar. Bir kere bakar geçersin aa çok güzel kızmış der geçersin. Arkadaşın örneği biraz abartmış ama ne olursa olsun karşındaki insana izni olmadığı sürece onu sürekli gözünle taciz edemezsin. Bakarsın içinden vay be ne güzel kız dersin geçersin daha fazlası tacize girer ve buna kimsenin hakkı yok bence de. Bunun haricinde kastettiği şey cidden ne olursa olsun bakmayacaksın diyorsa evli ya da sevgilisi olan birisinden bahsediyorsa onda da haklı. Evli adam ya da sevgilisi olan adam bakamaz bence de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…