Yanlış mesaja cevap vermişim kusura bakmayın. Sanırım bana yazmış gerçekten adama yardım etmeye çalışıyorum adam gelip bunları anlatma diyor. Ne yapayım arkadaş? Okula gelip arkadaşlarını düzeltemem kusura bakmayın hocam.
Evet insanın önce öğrenmesi gereken şey, hayatı boyunca en yakından tanıyacağı, her iyi ve kötü seçimini asla unutamayacağı kişiyle sıkılmamayı öğrenmesi: Kendisi.
Sen* arkadaş edinmek istiyorsan kendinden başla.
Örnek:
Kendisiyle tanışır, barışır insan ve elalemin sözlerine takılmaz. Ben sana şişmansın dediğim için şişman değilsin mesela, kötü beslenip şişmanladığın için şişmansın, seni zincirlere vurup yürümene izin vermediğim için değil, kendin bu konuda bir şey yapmadığın için şişmansın. Ben gördüğümü söylerken senin duygularından beslenen biriysem, sende bu besini sağlıyorsan vay haline. Bu hayattaki şansını eksilere çekiyorsun her konuda... Oysa bunların farkında varıp kendinle ilgili keyifleneceğin şeyler yapmaman için hiçbir neden yok. Spor mu? Spor. Şiir mi? Şiir. Duvar mı öreceksin? Ör. Ağaçlarla mı konuşacaksın? Konuş, yalnız cevap alabilirsin korkma.
Yanlış mesaja cevap vermişim kusura bakmayın. Sanırım bana yazmış gerçekten adama yardım etmeye çalışıyorum adam gelip bunları anlatma diyor. Ne yapayım arkadaş? Okula gelip arkadaşlarını düzeltemem kusura bakmayın hocam.
Bahsettiğim bu insanlar yanlış anlamadan bile davranıyor ben arkadaş markadaş yapmıyorum insanlarlada konuşmaya gerek yok en iyi si yatayım daha iyi ya.
Bahsettiğim bu insanlar yanlış anlamadan bile davranıyor ben arkadaş markadaş yapmıyorum insanlarlada konuşmaya gerek yok en iyi si yatayım daha iyi ya.
Evet kolay yol bu. Ama sonu iyi bir yere çıkmıyor bence hocam siz bilirsiniz, kusura bakmayın tekrardan (hemen cevap verseydiniz devamını getirmezdim bu sitemin)
Evet kolay yol bu. Ama sonu iyi bir yere çıkmıyor bence hocam siz bilirsiniz, kusura bakmayın tekrardan (hemen cevap verseydiniz devamını getirmezdim bu sitemin)
Ne yazık ki insanlar bir yanlış anlaşılmada hemen böyle yaptığı için kolay yolu seçeyim benim için daha iyi olur sıkılsamda sıkılmasamda bir daha kimseyle arkadaş yapmam teşekkürler.