Arkadaşımın ablasının düğününe nasıl gitmeyebilirim?

Orada boşa zamanımı harcamak istemiyorum gerek yok. Daha ailemden biri değil benim için 3. Şahıs birisi ben elalemin neden düğününe gideyim ki.
O zaman gitme paşam, ben aileni ikna etmek zor olur diye demiştim. Bana kalırsa gitme zaten.

Biz Türklerin geleneği işte. Gitmezsen ayıp olur, klasik söz. Hasta olma bahanesi falan yap veya okulda bir etkinlik var onun için gitmem lazım falan de ailen okulu çok takip etmiyorsa. Ben de genelde 2-3 bahane uydurup akrabalara veya tanıdıklara gitmiyorum. Ama en düzgün yol ailenle konuşup onu artık arkadaşım yerine görmüyorum ve görmek istemiyorum falan de, ha ben olsam gömerdim kavga ettik bana küfürler yağdırdı falan derdim.

Bence git yeni insanlarla tanışırsın.

Arkadaşımla buluşacağız veya okul gezisi,etüt vs var bahanelerini deneyebilirsin artık hangisi tutarsa.

İkna edemezsen ailenden para iste gitmek için en azından cebine 100-200 bir şeyler girmiş olur.
Asla unutmazlar bir yere gideceğimizde. Böyle şeyleri tutturabilmem zor keşke bugün LÖSEV lise okul yürüyüşüne gitseydim.

O zaman gitme paşam, ben aileni ikna etmek zor olur diye demiştim. Bana kalırsa gitme zaten.
Ailesi çok cahil. Tüm hayatını dinine adamış, ağzından başka bir kelime çıkmayacak kadar cahil insanlardan asla hoşlanmıyorum. En nihayetinde bende Müslümanım ancak tüm hayatıma bunu adamıyorum. Annesi böyle biri ablası ise karakter tanımlaması yapamayacağım kadar değişik. Bir şeye gelmediğimde veya istediklerimi yerine getirmediğimde bana ya azarlayıp ya da darılıyorlar bu insanların ne haddine.
Ben bunları bir insanın yüzüne söyleyemeyecek kadar hassas bir insanım. Karşımdaki insana asla direkt konuşamam. Sürekli yüzüne gülerim ama arkasından kötü şeyler düşünürüm negatif de kalamam.

Bu yüzden biraz zor olacak.

Evden çıkın, arkadaşınıza gidin ve telefon çağrılarını duymazdan gelin.

Evden çıkın, arkadaşınıza gidin ve telefon çağrılarını duymazdan gelin.
Ailem zorluyor birde o var

Düğüne gitmek sünnettir hocam. Yani zorunlu değil. Anneniz neden zorla götürüyor ki?
Annem değil annemle konuşmuyorum zaten, o olsa yine aynılarını derdi. Babam baya zorluk çıkarıyor. Arkadaşının ablasının düğünü çok önemli diyor. Bizde gitmek istemiyoruz ama gitmek zorundayız diyor şaka gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…