Enes Ç.06GB
Picopat
Daha fazla
Merhaba hocalarım. Başka bir danışma yerim kalmadığı için size geliyorum. Benim yakın bir kız arkadaşım vardı, kendisiyle iyi anlaşıyordum yakın zamana kadar. Kısa bir süre önce onun bir arkadaşıyla laf dalaşına girdik, olay bayağı ileri gitti lafın kısası onunla aram bozuldu olayı duyunca o da benimle konuşmamaya başladı. 1-2 ay oldu, kendisiyle uzaklaştık iyice nasıl kendisiyle barışabilirim?
Çok zor ya.
Çok zor ya.
Vallahi haklısınız hocam.Devamida var hocam o daha kötü maalesef.
Devamida var hocam o daha kötü maalesef.
Olaylar müdüre taşındı bir kızın müdür yardımcısının tahminine göre siyasi tanıdıkları olduğu için sadece uyarı aldılar bana i** har etmemi gazi antepli olduğum için Kürt ülkene dön demeleri (Kürt değildim ve hayalim asker olmaktı normalde askeri liseye gidecektim açık olsaydı) ve burada yazamayacağım çok ağır küfürler fotoğrafımı çekip emoji yapıp guruplarda dağıtmalarına rağmen neredeyse hiçbir ceza almadılar sadece uyarı (bilmeyenler için söyleyeyim eğer aynı lisede ödevinizi yapmazsanız veya yaramazlık yaparsanız uyarı veriyorlardı) siyaset 13 14 yaşındaki lise olaylarına kadar inmişti (başka biri olsa i**har ederdi sadece bir olay değil bu) bu yüzden siyasetten nefret ettim bana resmen işkence yapanlar ceza almamıştı (not siyaset yapmıyorum sadece bunlar gerçek olaylar ve zaten okul bir şey yapmayınca hakaret davası açtık ama maalesef devamı çok çok daha kötü)
Gerçekten anlamıyorum. Hayattaki tek yapabildikleri sırf sen şöylesin böylesin diye zorbalığa ve ırkçılığa başvuran ve arkasında tanıdıkları var diye kendilerini ilah gibi gören bir grup nasıl var olabiliyor. Bir de bunlar yaygın oldu.
Şu an yeni okulumda antepli olduğumu söylemiyorum.
Benim durumumdasınız hocam bende söylemiyorum artık bu ırkçılık dev bir boyuta ulaştığı için herkes neredeyse bize terorist veya Kürt olduğundan utan moduyla yaklaşıyor sanki ben seçmişim gibi Kürt olmayı ya da biz özellikle Instagram bu olayları ya da yaklaşımları daha çok harmanladı yapılan editler falan Kürt'lerle ilgili bunun yüzünden Instagram'ı sildim ve insanlardan uzaklaşmaya başladım dışarı bile çıkmıyorum bu nedenlerden dolayı çünkü sosyalleşmeye kalksam memleketimi sorsalar ve söylesem ayvayı yemiş oluyorum herkes farklı yaklaşıyor sizde de öyle mi bilmiyorum ama bende böyle sanki kötü bir şeymiş gibi lanse ediliyor özellikle yeni nesil bende bu nesildenim ve utanıyorum böylelerinden bu konuda hiç hassas değiller hiçbiri kalbi kırılır mı o insanın diye hiç düşünmüyorlar hocam inanır mısınız lisede bir arkadaşım sırf ırkım Kürt olduğu için beni 23 dakika boyunca zorbalamıştı neden buradasın neden Kürt'sün gibisinden bir de kahkaha atıyordu gülünecek ne varsa yüzüne kroşe atmamak için zor tuttum kendimi çünkü kendisi müdürün oğluydu sizi çok çok iyi anlıyorum kesinlikle bu kafa yapısı değişir mi bilmiyorum ama ülkemiz bu şekilde giderse çok şey kaybedecek gibi geliyor bana yarın öbür gün savaş çıksa onlarda biliyor aslında ilk sarılacakları kişiler Kürt'ler çünkü kardeş gibiyiz Osmanlı'dan beri sorunlarımız vardı ama anlaşıyorduk ve dalga konusu bile değildi o zamanlar Kürt'ler ama şu zamana bakıyorum halimiz iyi değil millet uzaya roket fırlatıyor biz hala Türk Kürt sorunu ile uğraşıyoruz sonumuz hayır olsun artık ne diyeyim hocam.
Yaşadıklarınıza gerçekten üzüldüm hocam bunu yapanlar zaten ilk savaşta Yunan sınırına kaçacak kişiler sadece Kürt olup olmamak değil asıl mesele doğudan bir il söylemek yeni okulumda antep dışında bir il söyledim yanıma biri geldi ben mardinliyim kürdüm zorbalık goruyorum sende kürtsündür gerçek şehirini söyleyebilirsin tanışalım mı falan dedi (Kürt değilim) bunu yapan adanalıydı bilmiyor ki ben antepliyim diye ırkçılık yapanlar ona da adanalı diye yapacak farkında değil benim dayılarım Full asker ailemizde gaziler var evin her yerinde bayrak var bu 5 IQ lular antepliyim diye böyle yapıyorlar hayır onu geçtim Kürt müsün diye test etmek nedir ya üstüne sende doğulusun (bir gün aynı gürüh aynı şeyleri ona da yapacak ve anlayacak) Instagram'daki editleri yapanlarında zaten yaşı Max 10 savaşta arkada phonk çalıyor zannediyorlar bende çok zorbalık gördüm dostum şu an hakkımla puanımla Almanya'ya gitmeye çalışıyorum umarım başarırım ben orada proje geliştirirken bunlarda kim Kürt kim Türk tartışa dursun.
Dostum senin samimiyetin ayrı bir boyutta aynı benim yaşadıklarımı yaşamışsın babam Kürt annem Türk benim de zaten sanırım bunu söylemiştim gram kürtçe bilmiyoruz zaten öyle bir dil yokta babamda dahil buna bizim de aynı şekilde evimizin her zaman bir köşesinde asil Türk bayrağımız mevcut senin durumunu çok iyi anlıyorum benim de Amerika planım var hocam kendimi açıkçası yani artık bu güzel ülkeye ait hissedemiyorum son dönemlerde özellikle yaşım 17 ve yaşadıklarımdan dolayı ve çok düşünmekten dolayı saçlarım artık beyazladı ve dökülüyorben diğer yarım Amerika'daymış gibi hissediyorum açıkçası bilmiyorum küçüklüğümden beri yani 4-5 yaşından beri Amerika VLOG'larını izleyen bir çocuktum ve hala daha öyleyim nasıl yaşanır nasıl Green Card alınır times meydanı brooklyn bridge empire state gibi yerleri gezen insanları izliyorum öyleydi yani ve hala daha öyle artık üniversite falan da düşünmüyorum açıkçası çünkü diplomalı işsiz oluyorsun 4 sene sonunda maalesef 1 yıl çalışıp 300 bine yakın bir kazanç sağlayıp buradan vize başvurusu yapıp eğer kabul alırsam direk gitmeyi düşünüyorum belki orada daha iyi bir yaşamım olur bilmiyorum zaten İngilizcemi de bir yandan geliştirmekteyim şu an C1 seviyesindeyim C2 hedefim vize başvurusu yapıp oraya yerleşip aslında bir daha ailem dahil kimseyi görmek istemiyorum nedendir bilmiyorum ama insanlar artık bana yapmacık geliyor ve beni öfkelendiriyor ailem dahil umarım Almanya'ya gidersin dostum güzel yerlere gelmeni temenni ediyorum başaracaksın çünkü başaramazsan burada kalmaya devam edip o bahsettiğin türden insanların arasında yaşamaya devam edip kaybolur gidersin keza benim içinde öyle bu ırkçılık ne zaman son bulur bilmiyorum dedelerimiz Çanakkale'de Türk Kürt bir olup savaştılar ama son dönemlerde özellikle olanlar hiç hoşuma gitmiyor bence ırkçılığın tüm dünya üzerinden silinmesi yok olması gerekiyor tabii mümkünse.