Çözüldü Arkadaşın adına sahte Instagram hesabı açıldı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NOSFLOW

Hectopat
Daha fazla  
Okuldan bir arkadaşımın arkadaşının adına sahte bir hesap açıldı. 2 gündür şikayet ediyoruz Instagram'a taklit hesap diye birçok kişi etti ama ret yedik garip bir şekilde. Ve taklit hesap olduğu bariz açık internet araştırmam göre hesabın net kaldırılacağı düşündük ama olmadı. Sebebi ne ve bu hesabı nasıl banlatabiliriz? Çünkü arkadaşımın adına konuşuyor ve sevgili olmak isteyen DM gibi hikaye atıyor sinir olduk iyice.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İş polise gitmez diye düşünüyorum arkadaşın adına açıldı hesap polislik mevzu yok da hesabı nasıl kapattırırız şikayet ettik Instagram kabul etmedi.
Arkadaşlar hepinize teşekkürler bu konu burada kilitlensin arkadaşıma olayı bildirdim.

Bu yazıyı attım o da sahte hesapla iletişime geçecek galiba bir arkadaşı imiş kıskandığında yapıştır dedi sonuç tatlıya bağlanır polis işin içine girmeden.

Hepinize teşekkürler
Çocuk tahminen aynı okuldandır. Okula olayı bildirin faili yakalanır yüksek ihtimalle.

Siber suçlar ile mücadele polisine gidin onlar yapan şahsı bulacak ve siciline dolandırıcılık vb. gibi suçları işleyerek adalet karşısına çıkmasını sağlayacaklardır. Ve bu durumda polis direkt olarak hesabı kapattırır hem arkadaşın rahat eder hem de suçlu cezasını çeker.

Hesabı beni taklit ediyor diye şikayet edin + olarak polise gidip olayı bildirin yardımcı olurlar.

Türkiye'de Instagram'ın temsilciliği olmadığı için çocuğu kolay kolay bulamazlar. Polislerin elinden çok bir şey gelmiyor maalesef.

Kanka bulabiliyor eğer polise verirsen ve dilekçe çıkartırsan Instagram'a sunarsan eğer Instagram sunmak zorunda kalıyor

Yaklaşık 3-4 ay önce gittik hesap çalınmasından. Polis bir şey yapamadı.

Türkiye'de Instagram'ın temsilciliği olmadığı için çocuğu kolay kolay bulamazlar. Polislerin elinden çok bir şey gelmiyor maalesef.

Türkiye temsilcisi var Instagram'ın. Ve her şeyi geçtim polis emin ol bulur bulunmaz denilen nice olayı bulup çözüyorlar devletine güven.

İş polise gitmez diye düşünüyorum arkadaşın adına açıldı hesap polislik mevzu yok da hesabı nasıl kapattırırız şikayet ettik Instagram kabul etmedi.
Arkadaşlar hepinize teşekkürler bu konu burada kilitlensin arkadaşıma olayı bildirdim.

Bu yazıyı attım o da sahte hesapla iletişime geçecek galiba bir arkadaşı imiş kıskandığında yapıştır dedi sonuç tatlıya bağlanır polis işin içine girmeden.

Hepinize teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…