Arkadaşlarım beni dışlıyor

Hocam aslında yaşadığınız gerçekten çok zor bir durum dediğim gibi bende orta okulda yaşadım bu olayı. Küsüp gitseniz kafaya takıyorsunuz küsemiyorsunuz (bir nevi korkuyorsunuz) gitmesenizde böyle bir olayla karşılaşıyorsunuz. Ben önce yeni arkadaş edindim sonra yavaş yavaş bıraktım.

Benim asıl korktuğum şey sonradan bana bulaşmaları ben küstükten sonra eminim ki bana bir şekilde bulaşıp laf atacaklar şimdiye kadar okulda bir kavgam olmadı veya biriyle tartışmam olmadı ailem bu konuda çok hassas zaten bu yüzden bana bulaşsalar bile yapabileceğim herhangi bir şey olmaz

Hocam bulaşırlarsa takmayın. Eğer ki onlar sebepsiz yere kavga başlatırlarsa zaten haklı siz olacaksınız kafanıza takmayın ablam bana her gün hakaret ediyor umurumda olmuyor. Boş verin.

Hocam bu durum sizin için çok dramatik olabilir ancak onların umurunda bile değil gibi duruyor yaşadıklarınız. 1.5 2 ay içerisinde arkadaşlığınızı tamamen bitiremiyorsanız bile ilişkinizi zayıflatın, buluşmalara gitmeyin. Okulda başkaları ile takılın sonraki sene tamamen kopmuş olursunuz diye düşünüyorum lisede olur bunun gibi şeyler.

Sizin yerinizde olsam dövüş sanatı öğrenirim (Aikido, Muay Thai vb.) ve küstükten sonra laf attığı anda döverim. Bunlara arkadaş mı diyorsunuz bir de?

Ve onlara istediklerini vermeyin.

Ben liseye giderken de bu tipte insanlarla arkadaşlık yapmıştım. Her zaman aralarında bir muhabbet dönse bana laf atıyolardı ve kendimi savunamıyordum bile. Hep dalga geçerlerdi, gittikleri yerlere çağırmazlardı. Sadece LoL oynarken falan arkadaş gibi davranırlardı bana. 11.sınıfta şubeler değişti herkes farklı şubelere verildi. Ben de kendi şubemden başka kişilerle arkadaşlık kurdum. 12.sınıfta da bağlarımı tamamen kopardım. Size tavsiyem bu insanlardan uzaklaşıp başka arkadaşlar edinmeye çalışmanızdır. Böyle kendinizi ezdirerek hiçbir şey elde edemezsiniz ömrünüzden ömür gider. Bırakın kim ne derse desin. O insanlarla ilişkinizi "selamünaleyküm, aleykümselam" seviyesine indirin.

Klasik zorbalar hocam. Kendinizi yavaş yavaş aralarından çıkın. Kavga olayları için müdür yardımcısına danışın, olmadı sizin de eliniz boşa çalışmasın. Sınıfta ki kişi için sınıf değiştirebilirsin ya da yine laf attığın da sert bir şekilde cevap ver ve konuyu kapat.

Para koparmaya bak.

Borç aldığın paraların üstüne yat.

Sömürebildiğin kadar sömür sonra iletişimi kes.

Bazen kavga çözüm olabilir.
Aklın da bulunsun.

Bu gibi tipler artislik taslar ama içi boş.
Cesur da değildir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…