Arkadaşlarıma karşı güven sorunu yaşıyorum

393654

Kilopat
Katılım
2 Aralık 2020
Mesajlar
7.084
Makaleler
1
Çözümler
37
2,5 yıl önce sınıfımdan bir çocuk ile çok iyi arkadaş olmuştum. Uzun süre her şey iyi gitmişti. Ama son zamanlarda bana yalan söylemeye başlamıştı ve yeni bilgisayar aldığım zaman sürekli beni kıskanıp bir şeyler söylüyordu. Yalan söylediği için onunla görüşmeyi yavaş yavaş kestim. Görüşmeyi kestiğim zaman yaz tatiliydi. Okullar açıldığında sağlık sorunum yüzünden bir süre gidememiştim. Gittiğim zaman ise çantamı onun çantasının yanına koyduğumda (başka oturacak yer yoktu ve sınıftaki kimseyle aram iyi değildi) "kanka başka yere geçer misin ben tek oturuyorum, yanlış anlama kimseyi almıyorum yanıma" dedi. Sonra bir şekilde kendime yer buldum ve uzun süre orada oturdum. 1. dönemin bitmesine az kala 2 yıl önce okuldan ayrılan (bizim sınıftaydı) bir çocuk geldi ve o zamandan beridir onunla oturuyorum, hala konuşuyorum onunla. Ama maalesef o da yalan söylüyor. İlk başta RTX3060 sistemim var demişti sonra bana (inanmamıştım ama bir şey demedim) "sizin çok iyi bilgisayarınız vardır sanmıştım kendimi ezik hissetmemek için yalan söyledim, benim aslında 1650 sistemim var" dedi. Ardından "ama Cp27'de şu ayarlarda şu FPS'yi alıyorum" diye ekleme yaptı. Bende alamazsın o değerleri 3070'i olanlar alamıyor o ayarlarda o FPS'yi dedim ve eve gidince ona 3070 ile çekilmiş bir video gönderdim. Yalanı ortaya çıkınca hemen konuyu değiştirdi tabii.

Uzun zamandır görüştüğüm bir arkadaşım daha var, karşı sınıftan. Şuan en çok ona güveniyorum. Cumartesi günü güvendiğim arkadaşıma telefon ettim dışarı çıkalım mı dedim ve "biz halı sahadayız maç yapıyoruz gelicek misin" dedi (yanlarında bana 3060ım var diyen çocukta vardı). Bende futbol sevmediğimi biliyorsun dedim ve telefonu kapatıp bilgisayara oturdum. Birkaç saat geçti aradan tekrar aradım hala maç mı yapıyorsunuz dedim ve telefonu bana yalan söyleyen çocuk açtı bu sefer. "kanka sen niye arıyorsun ki" dedi ve ben daha bir şey diyemeden telefonun asıl sahibi, güvendiğim arkadaşım aldı "evet" diye cevap verdi bende tamam diyip telefonu kapattım. Dün güvendiğim arkadaşım ile bisikletlerimizi alıp sahile gittik ve bana şöyle dedi: "O (yalan söyleyen) dün arkandan 'çok şımarık olmaya başladı' falan dedi". Üzerine yemin de etti. Gerçekten benim hakkımda öyle konuştu mu tam emin değilim ama sorunum da tam olarak bu. Güvendiğim arkadaşımın sınıfına geçmeyi düşünüyordum hala daha düşünüyorum ama orada tanımadığım kişiler olduğu için utanıyorum.

Uzun bir yazı oldu. Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim.
 

Yani tanıyıp görceksiniz doğrusunu bulamadıysanız arkadaşlıgı keseceksiniz.
 
2. yalan söyleyen kişi dışında onların hepsi eski arkadaş. Diğer yıl belki daha iyi arkadaşların olacak unutursun bunları.
 
Bir çocuk geldi ve o zamandan beridir onunla oturuyorum, hala konuşuyorum onunla. Ama maalesef o da yalan söylüyor. İlk başta RTX3060 sistemim var demişti sonra bana (inanmamıştım ama bir şey demedim)

Olur hocam çok da şey yapmamak lazım. Benim ünideki sınıfımda da buna benzer tipler var elimde bir model var ara sıra iyi üfürüyor, sallıyor ama kötünün iyisi deyip elde tutuyoruz. Hiçbir zaman için de eski arkadaşlarıma (biri dışında) ikinci şansı tanımadım. Önceki şans tanıdıklarımın çoğu yarı yolda bırakmak ne kelime... Bin beterini önümden arkamdan konuşa konuşa hal bırakmamışlardı. Dün babamla beraber hattımı Turkcell'e taşıttırmaya gittim(Türk Telekom Jahrein olayından sonra) neyse bizim mahalledeki mağazalar kapalıydı. Bizde forumdaki Turkcell'e giderken forumun girişinde eski iki tane arkadaş sandıklarıma denk geldim. Yüzlerini ekşitmiş mamut gibi duruyorlardı ama benim onlara karşı tavrım belliydi. Haberim yokmuş ve ilk defa görüyormuş gibi davrandım. Genel olarak güven sorunu yaşamanız normal. Önerim kendinizi bu durumlarda fazla sıkmamanız. Ben iki cinsten de arkadaş ederken Riot Vanguard gibi inceliyorum. Bir de arkadaşlık ilişkileri benim gözümde geçici dostluklar kalıcı oluyor. Arkadaşla da çoğu şey yapılır ancak belli bir süre sonra zor anında sana saldırıyorsa ondan hayır gelmiyor veya sizin adınızı verip başkası lafı söyleyip aranızı da bozdurabiliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanların olduğu her yerde her zaman huzursuzluk ve güvensizlik yaşayacaksın.

Doğru insan ile arkadaş olabilmenin ihtimali nedir bilmiyorum ama "İşte bu. Sonunda o istediğim çok iyi arkadaşı buldum!" dediğin zaman bile arkandan iş çevirebilecek birisi olabiliyor. Böyle bir dünyadayız maalesef.
 
Güzel kardeşim, bu yaşlarda böyle şeyler normal. Sen şimdi şöyle bilgisayarım var böyle oynuyorum falan diye anlatırsan karşındaki çocuk da bu yaşların verdiği duygularla altta kalmak istemediğinden yalan söyleyebilir. Ama tabi bu onu haklı çıkarmaz. İyi bir bilgisayar sahibi olmak da özel bir insan olmayı göstermez. Benim sana tavsiyem, yeni biriyle ya da bir süredir tanıdığın ve maddi durumu iyi olmayan biriyle bu tip karşındakini maddi durum dolayısıyla zedeleyebilecek şekilde muhabbetlere girmemen. Bunların kıymetini zamanla daha iyi anlarsın.
Ayrıca spor etkinlikleri emin ol, arkadaşlıklar kurmak için en ideal aktivitelerden. Hem utangaçlığını da yenmene yardım eder.
Ayrıca arkadaşlar arası kötü söz taşıma. Sana taşıyanları da bil ki, senin söylediklerini de öbür kişiye anlatır. İslam dini de bu olaya şu hadisle parmak basar:

Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." (Buhârî, Edeb 31, 85)
 
Bilgisayarım şöyle böyle diye hiçbir zaman övünmedim, böyle konularda da övünmeyi vs sevmem zaten. Bilgisayarımın performansı da rezalet. Forumda bununla ilgili çok konu açtım, arkadaşlarımda biliyor.
 
pek fikrim yok fakat çok yakınmış gibi durup mesafe koymanı öneririm aranda illaki bir mesafe olsun sana gerçekte nasıl biri olduğunu gösterebilir
 
Bu tür insanlardan elinizden geldiğince uzak durun ve konuşmamaya çalışın size daha önemli olaylar hakkında da yalan söyleyebilirler ve sizi kötü yönlendirebilirler ( Başıma bu tarz bir şey gelmişti iletişimi kesmek için bayağı bir uğraşmıştım )
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…