Arkadaşlarımla konuşacak konu bulamıyorum

Ayazzz24

Centipat
Merhaba, ben insanlarla konuşmaya çekinen bir insanım sosyalleşmekte zorlanıyorum, mesela birine bir şey diyeceğim diyemiyorum yani mesela arkadaşların yanına gidiyorum konuşacak bir şey bulamıyorum. Bir şey diyemiyorum konu açamıyorum bu da çok canımı sıkıyor, üzülüyorum, sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece günlük hayattan değil spor, siyaset, bilim, müzik konusunda da konuşabilirsin. Mesela ben genelde siyaset ve müzik konularında konuşuyorum. Ya da teknoloji vesaire de olabilir.

Önce problemi teşhis etmen lazım: Konuşacak konun olmadığı için mi, arkadaşlarınla ortak konuşacak konun olmadığı için mi yoksa çekingenlikten dolayı mı bu durum oluyor?

İlkiyse cevap basit: Dolu adam olacaksın, hobilerin ve ilgi alanların olacak.
İkinciyse cevap yine basit: Kendine uygun aga bulmaya çalışacaksın. Benzer ilgi alanların olan kişilerle arkadaş olacaksın.
Sonuncuysa: Kendini zorlayacaksın. Arkadaşların ezik kekolar değillerse onlar da zaten yardımcı olur sana. İnsanların seni yemeyeceklerini tecrübe ede ede çekingenliği atacaksın.

Ben de kızlarla konuşamıyordum, sosyal deneylerden gaza gelip kampüsteki rastgele kızın yanına gidip konuşmaya, tanışmaya çalıştım ve beni yemeyeceklerini, tersleyip rezil etmeyeceklerini çünkü onların da benim gibi insan olduklarını bilinç altıma tecrübe ettirdim.

Aynı sorunu bende yaşıyorum o olay arkadaştan arkadaşa göre değişir

Başkan araba veya bilgisayardan anlıyorsan eğer o konuda (eğer arkadaşlarında anlıyorsa) veya gündemden oynadığınız oyunlardan vs. konu açıp zamanla devam ettirip kaynaşabilirsin

Bu bir sorun değil. Belki de konuşamadığınız kişilerle kafa denk değilsiniz bu olabilir. Neden böyle bir şeyi sorun olarak görüyorsunuz?

Siyaset konuş.

Sınırsız düzeyde konu var arabalar, spor, yemek dünyası, teknoloji, oyunlar gibi rastgele bir konu seçip konu aç sürekli yaparsan garipsenirsin bırak onlarda konu açsın üstüne yorumlarını ekle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…