ARM işlemci alınır mı?

zSherlock

Femtopat
Daha fazla  
Bir bilgisayar satın almayı planlıyordum ama fiyatları aynı olan iki laptop arasında kaldım. Tek fark biri Intel Core Ultra i7 155H diğeri Snapdragon X Plus ve Intel olan OLED Snapdragon istiyorum ama uyumluluk sıkıntılarından korkuyorum. Tavsiye var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallah Intel çok ısınıyor onun haricinde söyleyebileceğim bir şey yok. Bende I5 12400F var mesela ama millet daha iyi Intel işlemcilerinde de aynı sorunu almış. Snapdragon alabilirsin ki özellik olarak baya öne çıkmış. Lakin baktığın site Versus ve bazen bazı özellikleri hatalı gösteriyor ona da dikkat et.

Bariz olarak tabi CPU ve GPU gücü olarakta Intel çok daha performanslı.
Snapdragon ise: Düşük Watt tüketimi ve düşük NM yapısı ile daha az ısınan, daha pil odaklı duracak gibi.

Şahsen hem OLED hemde performansı nedeniyle Intel seçerdim. Ayrıca üstteki hocamın dediği gibi ARM için erken zamanlar. ARM destekleyen çok fazla yazılım yok, özellikle çok fazla içli dışlıysanız farklı yazılımlarla. Gündelik kullanım pek sırıtmayabilir tabi, çoğu popüler uygulama destek listesinde duruyor.

Ben de Linux kullanıyorum ancak Linux tarafında da bir Apple silicon üretimi işlemcilerin başarımı yok efendim.

Orası öyle ama ben bu PCIe uzun yıllar kullanmak istiyorum ve CPU'lar arasında güç olarak nasıl bir fark var ileride nasıl olur mantıklı bir yatırım mı gibi sorulara cevap için açtık konuyu ve şaşırdığım şey şu oldu Snapdragon 8 çekirdeği sahip olmasına rağmen nasıl bu kadar yüksek benchmark puanı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…