ARM İşlemcili Windows Mini Bilgisayar Satışa Çıktı: Dot 1 Mini PC

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
ARM-Islemcili-Windows-Mini-Bilgisayar-Satisa-Cikti-Dot-1-Mini-PC.jpg

Apcsilmic, ARM işlemcili ve Microsoft’un Windows 11 işletim sistemini çalıştıran ilk masaüstü bilgisayarlardan biri olan Dot 1 Mini PC‘nin satışına başladı. Sistem avucunuza sığabilecek kadar küçük ve temel iş yükleri medya akışı için tasarlandı. Cihazın ana özelliklerinden biri ise premium sürümlerde kullanılan entegre 4G modeme sahip olması. Apcsilmic’in Dot 1 minyatür masaüstü bilgisayarı, Qualcomm’un Snapdragon […]

Devamı: ARM İşlemcili Windows Mini Bilgisayar Satışa Çıktı: Dot 1 Mini PC
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

@462488 sonunda bana katılan biri sağol :)

Aynen ben de sevmiyorum onlar telefon için bilgisayar dediğin 32 bit 64 bit 128 bit olur ARM olmaz ARM sadece mobil için kullanılır.
Sırf telefon için değil, bilgisayarlar için de ARM işlemciler kullanılabiliyor, bu konu da onun örneği. Ama asıl konu bu değil, asıl konu dediğiniz gibi bilgisayarları iyice küçültüp telefona çevirmek. Bilgisayarların küçülmesini istemiyorum, sistem toplamak çok ayrı bir zevk. Kim bilir ileride bilgisayar toplama kavramı diye bir şey kalmayacak.

Windows doğru düzgün ARM desteği sunamıyor. Uygulamalar desek hak getire. Hedef kitlesi kimler acaba? Medya oynatıcı desen olmaz, taşınabilir ofis bilgisayarı desek yine olmaz. Saçmalık…

Windows ARM 64 Bit uygulamalar çalıştırabiliyor.
Kaynak

Medya oynatıcı ve taşıanilir ofis bilgisayarı denilebilir aslında ama bunun yerine bir laptop daha iyi gider, deneysel bir cihaz olmuş.

Sırf telefon için değil, bilgisayarlar için de ARM işlemciler kullanılabiliyor, bu konu da onun örneği. Ama asıl konu bu değil, asıl konu dediğiniz gibi bilgisayarları iyice küçültüp telefona çevirmek. Bilgisayarların küçülmesini istemiyorum, sistem toplamak çok ayrı bir zevk. Kim bilir ileride bilgisayar toplama kavramı diye bir şey kalmayacak.
Aynen ben de size küçültme konusunda katılıyorum. Bilgisayarları Windows 11 ve bu küçültme iyice telefon yaptılar. Windows 11'in tasarımını beğenmeyen tek ben miyim? Windows 10'un tasarımını hantal bulan, Windows 7'nin ve XP'nin tasarımını seven tek ben miyim? Yeni ince minicik tasarımları sevmeyen, eski kalın ama güzel tasarımları özleyen tek ben miyim?

Aynen ben de size küçültme konusunda katılıyorum. Bilgisayarları Windows 11 ve bu küçültme iyice telefon yaptılar. Windows 11'in tasarımını beğenmeyen tek ben miyim? Windows 10'un tasarımını hantal bulan, Windows 7'nin ve XP'nin tasarımını seven tek ben miyim? Yeni ince minicik tasarımları sevmeyen, eski kalın ama güzel tasarımları özleyen tek ben miyim?
Senin benim gibi boomer çok var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı