Armoury Crate RGB kontrol sorunu nasıl çözülür?

cenkahraman

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba,

Öncelikle konunun doğru yerde olup olmadığından emin olmadığım için hatalı bir konumda açtıysam kusura bakmayın. Benim bir sorunum var arkadaşlar. Günlerdir çözüm için okumadığım konu, gezmediğim forum, izlemediğim YouTube içeriği kalmadı. Fakat sorunun çözümünü bir türlü bulamıyorum.

Geçtiğimiz günlerde hazır sistem OEM bilgisayar aldım. Exper OEM PC 5. cihaz hazır kurulu halde geldi. İlk çalıştırdığımda fan RGB ışıklarının sabit olarak yeşil renkte yandığını fakat üzerindeki sıvı soğutmanın çalışıyor olmasına rağmen ışıklarının yanmadığını gördüm. Bilgisayar toplama ile ilgili açıkçası pek bir bilgim yok. Fakat kablo takibi yaparak bir kablonun yerine takılı olmadığını fark ettim (kasanın arka kısmında fanların ve sıvı soğutucunun kablolarının toplu olarak takıldığı uzun bir parça) kabloyu bu parçaya taktıktan sonra sorunu çözdüm. RGB ışıkların kontol edilebilmesi için Armoury Crate programının yüklü olması gerektiğini öğrendim. Program en güncel sürümü ile kurulu. Aura Sync üzerinde ise anakartı ve addressable LED strip olarak iki parçayı görüyor. Aura efeklerinden değiştirmeye çalıştığımda hiçbir hareketlilik olmuyor.

Programı kaldırdım. Tekrar kurdum sonuç aynı. Programın eski sürümünü kurdum. Sonuç yine aynı. Yeni sürüm şu an kurulu.

Sorunun tam olarak ne olduğunun tespiti için yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Anakart modeli: ASUS EX-B760M-V5
İşlemci: Intel i7 14700.
Ekran kartı: ASUS Dual RTX4070s.
Sıvı soğutma: ASUS TUF Gaming LC II 240 ARGB.
Kasa: ASUS TUF Gaming GT502 Plus.

Bazı RGB kontrolcüler her markanın yazılımıyla uyumlu olmuyor. DeepCool kontrolcü almıştım, ışıklarda uyumsuzluk olduğu için iade ettim. Aşağıdaki linkte verdiğim ürünü satın aldım. Hem MSI hem de ASUS ile uyumlu olarak çalışıyor.

Başka bir durum ise, anakarttaki RGB çıkışındaki pinler ile kontrolcünün pinlerinin birbirine uygun olmaması olabilir.

Merhaba,

Kasada iletmiş olduğunuz linkteki gibi bir parça (bahsettiğim uzun parça) takılı. Bu parça kablosu da Anakart üzerinde 3 pin olan bir sokete takılı. Yani uyumlu olduğunu söyleyebilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı