Arsa tapulu ev alma

RECKEİ

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ev almayı düşünüyorum bir yer buldum ama arsa tapulu. Arsanın yüzölçümü 1226,50 M.2 evin sahip olduğu hissede 15, 33 m.2. 90 M.2 brüt 80 M.2 net yazmış evin boyutuna ama dask da yüzölçümü 85 gözüküyor evin. Eve gidip baktık çok güzel ve tertemiz bir ev. Bina yaşı tahmini 30'larda ve metroya yürüyüş yoluna vs her şeye aşırı yakın. Oturan aile 12 sene oturmuş ama artık çok eşyadan evleri küçük geliyor diye büyük bir eve geçmek istedikleri için satıyorlar. Sizce alınır mı?

Dosya Ekleri

• IMG-20250312-WA0000.jpg
    IMG-20250312-WA0000.jpg
    37,1 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bence alınamaz. Çünkü arsa tapusu olan kişi veya kişiler ilerde bir anlaşmazlık (bir nifak) yaşanması durumunda arsanın üzerindeki o evi kolayca yıktırabilir, arsa onun veya onların. Bir ev yapılacağı zaman o arsa o evi yapacak olan müteahhitte yapılan daireler veya nakit para karşılığında satılmış, ortada mülk sahibi olan kişi veya kişiler değil o apartmandaki kat maliklerinin tümünün o arsada eşit pay sahibi bulunduğu bir hak mülkiyeti söz konusu olmuş olur. Yine de bundan tam emin olunmak için; internetten ücretsiz hizmet verip bu tür soruları ücretsiz yanıtlayan bir iş hukuku danışmanlarına da (veya bir avukata da) sorun. Kolay gelsin.

Merhaba. Bence alınamaz. Çünkü arsa tapusu olan kişi veya kişiler ilerde bir anlaşmazlık (bir nifak) yaşanması durumunda arsanın üzerindeki o evi kolayca yıktırabilir, arsa onun veya onların. Bir ev yapılacağı zaman o arsa o evi yapacak olan müteahhitte yapılan daireler veya nakit para karşılığında satılmış, ortada mülk sahibi olan kişi veya kişiler değil o apartmandaki kat maliklerinin tümünün o arsada eşit pay sahibi bulunduğu bir hak mülkiyeti söz konusu olmuş olur. Yine de bundan tam emin olunmak için; internetten ücretsiz hizmet verip bu tür soruları ücretsiz yanıtlayan bir iş hukuku danışmanlarına da (veya bir avukata da) sorun. Kolay gelsin.
Hocam yani bu ev kentsel dönüşüme girmesi için 76 kişinin de onay vermesi mi gerek yoksa binada oturan sakinlerin onay vermesi mi gerek. Ve bu hesaba göre bu binanın orjinal M2 80Net mı acaba ?

Hisseli tapusu olan bir ev alınmaz hocam aman uzak durun. Hissedarların tamamının onayı olmadan ağaç bile dikemezsiniz.

Hocam yani bu ev kentsel dönüşüme girmesi için 76 kişinin de onay vermesi mi gerek yoksa binada oturan sakinlerin onay vermesi mi gerek. Ve bu hesaba göre bu binanın orjinal M2 80Net mı acaba ?
Hocam; bu evin kentsel dönüşüm projesi kapsamında olduğunu bilmiyordum. Cevabı da genel olarak vermiştim. Kentsel dönüşüm projeleri konusunda yeterli bilgim fazla yok maalesef. Kentsel dönüşüm projeleri konusunda; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı olan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı birimi bu dönüşüm projelerini sorumluluk dahilinde yürütüyor. Onlara başvurup bu konudaki net bilgileri alsanız daha iyisi olur. Kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı