Artık %89 saglıgı olan M.2 SSD degısmelı mıyım?

Bütçe
1000
Almanıza gerek yok. Hala ilk günkü gibi sorunsuz.

Dosya Ekleri

• ssd_saglik.PNG
    73,2 KB · Görüntüleme: 60

Benim %65 70'lik sağlığı olan Kioxia SATA SSD'nin buna attığı bakış

Bılmıyorum ne kadar eder kı 150-200 TL falan?

Amazon.com.tr

bu nasıldır hocam?
hocam yerinizde olsam aradaki 400 tl yi verip 1 tb alırdım

Benim %65 70'lik sağlığı olan Kioxia SATA SSD'nin buna attığı bakış

Hocam yerinizde olsam aradaki 400 TL'yi verip 1 TB alırdım.

Son param açıkçası sıstemde kı her şeyı degıstım bir tek M.2 SSD kaldı ama şu an almak ıle almamak arasında kararsızım sanırım sonra almak daha mantıklı demelerınıze gore bir fark yok gıbı oyun oynayacagım oyle dosya yazma etme gıbı durumlar olmayacak. Cok kararsızım şu an da son 20 dk kaldı fırsatım ıcın.

800 TL'ye buldum arkadaşlar acılmamıs kutu hiç ama fatura yok sorun olur mu?

Son düzenleme:

Kardeşim sana tavsiyem dolap vb yerlerden sıfır diye satılan ürün almaman. Bizzat yaşadım çünkü sıfır diye satılan Lenovo BT kulaklık aldım üstünde toz ve kulak kiri vardı

Kardeşim sana tavsiyem dolap vb yerlerden sıfır diye satılan ürün almaman. Bizzat yaşadım çünkü sıfır diye satılan Lenovo BT kulaklık aldım üstünde toz ve kulak kiri vardı.

Yok dırekt olarak elden alacağım ustundekı guvenlık bantları dahı ellenmemıs.

@berkerew merhaba!
Kingston KC3000 1 TB NVMe PCI 4 SSD
Çok serin ve hızlı çalışıyor tabii ben M.2 SSD soğutucu kullandığım için bu düşük sıcaklıklarda.

Dosya Ekleri

• IMG-20230915-WA0000.jpg
    260,2 KB · Görüntüleme: 55
@berkerew merhaba!
Kingston KC3000 1 TB NVMe PCI 4 SSD.
Çok serin ve hızlı çalışıyor tabii ben M.2 SSD soğutucu kullandığım için bu düşük sıcaklıklarda.

Merhaba M.2 SSD soğutucu duruma göre bende alacağım Amazon'da 100-150 TL gibi bir fiyati var. Benim hep sabıt boşta 40C. Kingston A2000 kullanmıştım güzeldi

Boştaki sıcaklık değerleri çok önemli değil yük altında ne kadar ısınıyor.
KC3000 25 derece boşta iken.

Benim SSD'im Goodram markaydı kronik sorunlu SSD'lerden biriydi garantiye gönderdim ve aynı modelin yeni nesil SSD'si ile değişim yaptılar eğer garantisi devam ediyorsa garantiye gönderebilirsin ya da sahibindende satabilirsin (sağlık durumunu belirterek) bilgisayarcı daha düşük fiyat verir muhtemelen sağlığı 89ken çok bir sorun olmaz muhtemelen ama benim SSD sağlığım 59'dayken bir gün birden dondu ve kapatıp açtığımda tamamen gitmişdi.

Ama cok dusuk degıl mı hocam saglıgıda 89 textureler vs Valorant'ta mesela gec yuklenıyor.
Hayır. Orada sağlık yazan değeri yazdığınız veri miktarına göre ölçüyor. Yazdığınız veri miktarı arttığında yani her bilgisayarınızı kullandığınızda o sağlık değeri düşüyor.

Ama SSD'nin sağlıklı ve hala güvenli bir biçimde verilerin emanet edilebilecek durumda olup olmadığı SSD'deko Bad sector gibi değerler ile ölçülür.
Arada mınık FPS droplar oluyor kı komple sıstem degısmeme ragmen.
Bunun nedeni SSD olabileceği gibi başka pek çok şey de olabilir.
450-350 yazma hızları SSD drop yapar mı?
Yapmaz. Herhangi bir SSD'nin (çakma ve aşırı dandik olanlar hariç), NVME olsun ya da olmasın okuma-yazma her oyun için yeterlidir.
hızlı ve bol aksıyonlu oyunlarda Valorant gıbı Apex gıbı CS:GO gıbı vb oyunlarda bu onemlı olması lazım diye bılıyorum
Yanlış. Okuma-yazma hızı ve depolama birimi bu oyunlar için önemli olsaydı senelerdir HDD ile nasıl CS oynabilirdik?

Tam tersine bunlar kaplamaları hafif oyunlar (Apex hariç). Dolayısıyla sorunsuz çalışan bir HDD'de bile yükleme sürelerinin uzun olması dışında bir problem yaşamamanız gerekiyor.
FPS karelerın de akıcılık hıssıyatı gıtmez mı
Depolamadan dolayı anlık FPS düşüşleri olursa evet. Ama dediğim gibi bunun pek çok nedeni olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…