Artık dosya temizliği nasıl yapılmalı?

oggiowski

Megapat
Merhaba, önceden CCleaner kullanır uygulamaları da IObit uninstaller ile temizlerdim hatta driverları bile IObit driver Update aracı ile güncellerdim sonra bunların hiçbirinin yararlı olmadığını hatta zararlı olduğunun bilgisini öğrendim.

Merak ettiğim şey ise ben bir program kurdum daha sonra o programı kaldırdım fakat şu an görüyorum ki bilgisayar başlarıken başlayacak programlar listesinde görünüyor. Bu gibi durumlar yaşamamam için bana temizleme yöntemi ya da uygulaması önerir misiniz?

Programı kaldırmışım bilgisayarda çalıştırmıyorum kullanmıyorum ama hala bir artığı bir parçası bilgisayarda duruyor bunun olmamasını herkes gibi ben de isterim. Haberimiz bile yokmuş başlangıç uygulamalarını açınca görmüş oldum.

Merhaba, önceden CCleaner kullanır uygulamaları da IObit uninstaller ile temizlerdim hatta driverları bile IObit driver Update aracı ile güncellerdim sonra bunların hiçbirinin yararlı olmadığını hatta zararlı olduğunun bilgisini öğrendim.

Merak ettiğim şey ise ben bir program kurdum daha sonra o programı kaldırdım fakat şu an görüyorum ki bilgisayar başlarıken başlayacak programlar listesinde görünüyor. Bu gibi durumlar yaşamamam için bana temizleme yöntemi ya da uygulaması önerir misiniz?

Programı kaldırmışım bilgisayarda çalıştırmıyorum kullanmıyorum ama hala bir artığı bir parçası bilgisayarda duruyor bunun olmamasını herkes gibi ben de isterim. Haberimiz bile yokmuş başlangıç uygulamalarını açınca görmüş oldum.
Bir uygulama silerken RevoUninstaller kullanmanızı öneririm artık bırakmaz.
Şimdilik:
Kod:
%ProgramFiles%
%ProgramFiles(x86)%
%Appdata%\Roaming
%Appdata%\Local
Bölümlerini kontrol edin ardından bu klasörlerin içindeki herşeyi silin:
Kod:
C:\Windows\Temp
%temp%
Ardından şu adımları takip edin:
Win + R -> cleanmgr sonra bütün seçenekleri tikleyip temizle diyin.

Bir uygulama silerken Revo Uninstaller kullanmanızı öneririm artık bırakmaz.
Şimdilik:
Kod:
%ProgramFiles%
%ProgramFiles(x86)%
%Appdata%\Roaming
%Appdata%\Local
Bölümlerini kontrol edin ardından bu klasörlerin içindeki her şeyi silin:
Kod:
C:\Windows\Temp
%temp%
Ardından şu adımları takip edin:
Win + r -> cleanmgr sonra bütün seçenekleri tikleyip temizle deyin.

Teşekkür ederim. Cleanmgr, temp, %temp%, prefetch yollarını kendim temizlememe rağmen bu şekilde. O zaman Revo Uninstaller kullanacağım sadece ya da CCleaner ile tüm hepsini temizleyebilirim doğru mudur?

Windows 11 de o kadar temizleme işlemine rağmen kalıntı bırakması şaka gibi.

Teşekkür ederim. Cleanmgr, temp, %temp%, prefetch yollarını kendim temizlememe rağmen bu şekilde. O zaman Revo Uninstaller kullanacağım sadece ya da CCleaner ile tüm hepsini temizleyebilirim doğru mudur?

Rica ederim. CCleaner önermiyorum. İlla bir uygulama kullanacaksanız onun yerine AdvancedSystemCare ve Wise Registry Cleaner kullanın. Biri genel biri de kayıt defteri temizleyicisi.

Temp dosyaları geçici dosyalar. Onlara çokta kalıntı denmez. Asıl kalıntılar yukarıda attığım yollarda ve Kayıt defterinde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı