Artık FX Serisini Önermeyin!

• Konuyu başlatan Simo Hayha
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 42
  • Görüntüleme 3.669
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

Simo Hayha

Ziyaretçi
Arkadaşlar, forumda yapılan büyük hatalardan biri 2000-3000 tl'lik sistemlere bile fx serisi konulması. Yapmayın etmeyin. Bunu kaç kere söyledim hatırlamıyorum. FX serisi öldü artık. AM3+ platformuna amd yeni nesil işlemci çıkarmayacak. Sırf o.c edilemiyor diye i5 4590 yerine fx8320 önerenler var. Bütçe düşükse (1500 tl ve civarı) i3 4150 önerin. Yanına da Asus H97M-E önerin ki, ilerde çıkacak olan Broadwell serisi işlemcileri kullanabilsin. Zaten bu sayede ilerde i5'e kolayca terfi edebilir. Ama gidip fx6300 öneriyorsunuz, bu işlemci yetmiyecek ilerde. Yeni nesil işlemci kullanabilmesi için anakart da değişecek. Ne gerek var? Zaten ortada intel kalitesi var. Çoklu izlek avantajını oyunlarda fx 6300 kullanıyor. Birkaç fps fazla veriyor. Tamam. Ama bir parça öneriyorsanız ileriye dönüklüğünü de düşünün. Moderatörlerin bir el atması gerek diye düşünüyorum. 3000 tl'ye amd işlemci önermek bana göre ceza sebebidir...
Herkese iyi forumlar...

Bazı yerlerde haksızsın, Z97 veya H97 alanlar 2 sene içinde işlemciyi değiştirebilir mi? Cevap çok basit % 90'ı yeni işlemci alamaz. 3-4 sene sonra değiştirebilir o zaman da Haswell refresh ve broadwell tarihe gömülecek. Bu doğrultu da düşük bütçelerde FX serisi işlemcilerin önerilmesinde bir sorun gözükmüyor. Ha eğer 1 sene içinde 4460'dan 4790'a veya 5000 serisine terfi edecek arkadaş varsa bir şey diyemem.

i3 4150 ve H97M-E alanlar üç gün sonra işlemci değiştirebiliyor mu peki? Hayır. i3 4150 ve H81M-Plus alanlar çok mu güncel sistem almış oluyor? Hayır. Broadwell'e geçmek için yine anakart alacaklar. F/P'de başarılıysa, yenisi çıkmadıkça bileşenler günceldir. Yeni bir seri çıkmadıkça alınabilir.

Daha dün bunun kavgasını yapıyordum adam 3300 TL'lik sisteme amd öneriyor. Konu açan kişi'de üstüne basa basa İ7 işlemci istediği ve render yapmak için sistem önerisi istiyor. Dün beni İNTEL ve NVİDİA fanboyu ilan ettiler. :D:D

Akif iyi hoş diyorsun da, Brodwell işlemciler için çıkan bir anakarttan bahsediyoruz. Ayrıca Brodwell çıkmasına da seneler yok. M.2, PC Express 3.0 ve Crystal Sound 2'den bahsetmiyorum bile.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı