Artık yazılım öğrenmeye gerek var mı?

batuhanzs7

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. 14 yaşındayım. Arduino gibi yazılım araçlarına ilgim var ve yazılım öğrenmek istiyorum ama gerek var mı? Yapay zeka gelişiyor ve çoğu konuda bizlere en iyi şekilde yardımcı oluyor. Yanlış duymadıysam NVIDIA'nın CEO'su yakın zamanda "kodlama öğrenmeyin, yapay zeka işimizi görmeye başladı." gibi sözler söylemişti. Peki sizce benim öğrenmem vakit kaybı olur mu?

CEO'nun açıklaması: Nvidia CEO'su Jensen Huang'dan uyarı: "Kodlama öğrenmeyin"

Evet yapay zeka hiçbir zaman insanların yerini tam anlamıyla tutamayacak, eğer yazın yapacak bir aktiviten yoksa Python'dan başla.

Var. Bir yanı kapatsalar diğer taraf acılır hep ihtiyac olacak.

İlgilendiğin alana göre değişir, bir de bu işleri seviyorsan ve geleceğinden endişeleniyorsan en kötü hobi olarak devam edersin ama ben şimdiki jenerasyonların o zamanları göreceğini düşünmüyorum.

Şimdiki jenerasyonu geç biz görürsek şanslıyız.

O yapay zekanın gelişmesi için de kodlama gerektiğini unutuyorsunuz.
Kısa süreli yazılım halen gerekli olacak ama ilk önce alanında az gelişmiş yazılımcılar sonrasında orta sonrasında ise eğer akıllı olurlarsa o dönemin insanları genede alanında en uzmanları korurlar bulundururlar değillerse sektörü komple robotlara devrederler bu kadar basit.

Sektörün asıl sorunu daha doğrusu yazılıma başlayanların sorunu yazılıma para için başlayıp umduklarını bulamayınca geri çekilmeleri olacak. Haricinde yapay zeka bir tek üzerine çok fazla kaynak bulunan problemleri çözebiliyor. Yeni veya çok eski ya da geride kalmış problemler ve teknolojiler hakkında fikir sahibi olamıyor.

Zaten piyasadaki yazılımcıların yüzde 99'u da ışınlanmayı keşfetmiyor ki, karşılaştıkları sorunlar defalarca başkalarının da karşılaştığı ve internette çözümü olan sorunlar.

Sıfırdan yeni bir teknik üretiyorsanız, bilgisayar bilimini ilerletiyorsanız ya da yapay zekanın dahil olamayacağı seviyede (atıyorum siha yazılımı kodlarken yapay zekaya pek başvurmuyorsunuzdur herhalde, sadece belli donanımlar üzerinde çalışacak kodlar yazıyorsunuzdur mesela) acayip işler yapıyorsanız vs. yapay zekanın hangi problemleri çözüp hangilerini çözemediği umurunuzda olmayabilir.

Literatüre katkıda bulunacak seviyede, sadece sizin harika yaptığınız şeyler yapmıyorsanız, karşılaştığınız sorunlar da vay parametrenin adını yanlış yazmışım o yüzden hata alıyormuş, yok efendim rest ucuna post değil get isteği atmışım, vay efendim flyweight patterni uygulayarak kodu optimize ettim (daha önce bilyor kere uygulanmış bir teknik zaten bu) artık daha performanslı çalışıyor vb. standart ve yapay zekanın da saniyeler içinde tespit edebileceği ve çözüm önereceği problemler ise yapay zeka rakibiniz.

Eğer yapay zeka çok eski ya da yeni problemler ve teknolojiler hakkında fikir sahibi değilse, siz de değilsiniz zaten. Tek fark, eğer internette dokümantasyonu varsa, oradan copy paste ederseniz yapay zeka o anda fikir sahibi olabiliyor ve çözüm sunabiliyor.

Mesela şu anda yeni bir programlama dili çıktı. Documentationu yapıştırırsam yapay zekaya, syntaxı çözüp saniyeler içinde size bu yeni dilde mesela binary search nasıl yapabilirsin diye anlatabilecek seviyeye geliyor, bu sebeple standart yazılımcı için bir rakip.

Son düzenleme:
Açıkçası benim ilgilendiğim alan web değil, donanıma yakın alanlarla ilgileniyorum. İşletim sistemleri driverlar ve benzeri .. Ve kendi deneyimlerime göre en azından halka açık sunulan GPT ve Bing benzeri yapay zekalar bu alanda gerçekten insanın işine yarayacak sonuçlar üretemiyorlar.

Yapay zeka kopyala yapıştır çalışan yazılımcıları zaten yok edecektir. Hatta bence yapay zeka öncelikle yapay zeka kullanan yazılımcıları yok edecektir. Önemli olan yapay zekayla tembelleşmemek.

Tam anlamıyla argümanınızı sunarsanız tartışmayı devam ettirebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…