Asansör ustası vs hemşire

Anladım dostum, bu asansör işini ne kadar süre yaptın? İllaki meslek lisesi okuyan stajyer mi arıyorlar?

1 ay yaptım staj yaptığım yerde stajdan kalma usta ve çalışan normal çalışan da vardı ama riakli iş.

1 ay yaptım staj yaptığım yerde stajdan kalma usta ve çalışan normal çalışan da vardı ama riakli iş.
1 ayda seni tatmin edecek kadar birşeyler öğrendiğini düşünüyor musun peki? Yani ustalar genel olarak iş öğretmeye meyilli mi yoksa daha çok getir götür işleri mi yaptırıyorlar?

1 ayda seni tatmin edecek kadar bir şeyler öğrendiğini düşünüyor musun peki? Yani ustalar genel olarak iş öğretmeye meyilli mi yoksa daha çok getir götür işleri mi yaptırıyorlar?

4 usta vardı 2'si periyodik bakım 2'si tamir yapıyordu ben bakım yapan ustanın yanındaydım ilk hafta gösterdi ikinci hafta beraber yaptık ucuncu hafta ise makine dairesine çıkıp ben bakım yapıyordum bayağı şey öğrendim veya asansörü yagliyordum 10-12 tane fatura oluyor akşama kadar yapıyorduk mesai 5'te bittiği için geciktire geciktire yapıyordu bir başlasa öğlen biter iş.

Risk konusu her işte vardır muhakkak, gerekli önlem alınırsa tavsiye ediyor musun bu işi? Sıfırdan çırak olarak bir asansör firmasında işe girip işi öğrendikten sonra güzel paralar kazanabilir miyiz?

Risk konusu her işte vardır muhakkak, gerekli önlem alınırsa tavsiye ediyor musun bu işi? Sıfırdan çırak olarak bir asansör firmasında işe girip işi öğrendikten sonra güzel paralar kazanabilir miyiz?

Para konusunu bilmiyorum ama bu gerçekten riskli. En son biri Ankara/Keçiören de halat kopmasiyla öldü ve ondan sonra bayağı korktum asansör işinden. Mesela halat değiştirme var gece 12'ye kadar çalışmıştım. Asansörün üstüne çıkıp duvara sabitliyosun ve bütün halatları çıkarıyorsun tek tek değiştiriyorsun veya kuyu temizlemek için altına giriyorsun asansör üstünde usta kapi açıkken asansör gelmez diyor ama insan korkuyor tabii. Bana önlem için ne kıyafet ne ayakkabı verdiler. Bir ara da 250kg motor taşıdık Kızılay da en üst kata eldiven yok ayakkabı yok çatıya çıkartmak içinde çatıya calaska kuruyolar yukarı çekiyorlar.

Asansör işine kebap iş diyeni ilk defa gördüm ben. Stajyersin diye yüksek ihtimalle sadece sana alet falan taşıttılar. İşin içine girince öyle değil hiç. Kazanılan paralarda bahsettiğinden daha yüksek bu arada ama çok tehlikeli iş herkes yapamaz.

Siz bu sektörde misiniz hocam?

Siz bu sektörde misiniz hocam?
Yok benim arkadaşım bu sektörde. Amcası yeni gelişen bir ilçede asansör bakım şirketi açmıştı. Oda 18 yaşında açık öğretime geçip işi öğrenmeye gitti şimdi çok sağlam paralar alıyor. Amcasının altında çalışmasa ayrılıp kendi yerini açacak ama ikilemde uzun süredir. Kendisinden duyduğum kadarıyla kuyu işine çok iyi paralar veriliyor ama aşırı riskli iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…