Asansörlerde hava yastığı kullanılabilir mi?

t3kys

Femtopat
@Webcam kullanan insan abi önceki konularından gördüm de, benim asansörle alakalı aklımda birkaç soru var. Senin de bu konuda bilgin var gibi.
Yazılarından asansörlerle ve güvenliğiyle alakalı biraz fikir sahibi oldum ama asansörlere neden airbag gibi bir sistem takamıyoruz onu anlayamadım (Tamam asansörlerde güvenli kilit ve fren sistemleri var ama yine de yere düşebildiği zamanlar oluyor). Asansörün düşme anında bunu anlayıp asansörün hem içine hem de alt dış tarafından hava yastıkları açılacak şekilde bir sistem geliştirebilir miyiz? Asansörün yere çarpmasından hemen önce alt taraftaki hava yastığı açılır ve düşüş yavaşlatılır. Hava yastığının sağlam durmasına da gerek yok, patlasa da olur çünkü burada bizim amacımız oluşacak zararı minimuma indirmek zaten. Gerekirse çok ani çarpışmalarda içteki kısımda da hava yastıkları açılabilir, böylece içte de ekstra bir sarsıntı ve hasar kalmamış olur (tahminlerim üzerince). Yardımcı olabilirsen çok sevinirim .

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakımlı asansörlerin yere çakılması söz konusu bile değil para ödememek için bakım yaptırmıyor yurt müdürleri onlarla uğraşmalarının imkanı yok.

Bakımlı asansörlerin yere çakılması söz konusu bile değil para ödememek için bakım yaptırmıyor yurt müdürleri onlarla uğraşmalarının imkanı yok.

Bunu neden asansörün bir parçası olarak yapmıyorlar o zaman. Ekstra bir maliyet de çıkmaz çünkü zaten onun yendi parçası o şekilde geliyor (araba mantığı)

Ekstra bir maliyet çıkar. İlk olarak asansör kabinleri 1-1,5 ton ağırlığında, yani halatların kopması durumunda zaten airbag açılana kadar asansör çakılmış olur. İkinci olarak düştüğünü anlayacak bir sistem yapılmaz çünkü zaten halatlar/frenler kendini serbest bıraktığında onu anlayacak sistem de bir nevi devre dışı kalıyor. Hem asansörün sağ ve sol duvarları bir ray üstünde gider, arka tarafında ağırlık, ön tarafında kapı vardır. Buralardan bir yere koyulabilecek bir yer yok. Aşağı koyulacak olursa, zaten asansör kuyularında zorunlu plastik tampon var, o gerekli işlevini yerine getiriyor zaten. Bunun dışında asansör duvarlarının altında hava kanalları bulunur, bunların da kapanmaması lazım. Fikir mantıklı lakin bütün asansörlere uygulanması hem imkansıza yakın, hem maliyetli, hem de ciddi bir Ar-Ge çalışması gerektiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…