Seride en çok oynadığım oyun IV Black Flag idi. 70+ saatim vardır, sonrasında Unity, RPG Asassins's Creed'lere de baktım güzel oyunlar fakat o otantik "Asassins's Creed" hissini bunlarda alamadım. Ubisoft'u suçlamıyorum keza Syndicate'den sonra o formülü devam ettirselerdi büyük ihtimal seri batardı. Origins de olumlu karşılanmıştı zaten
Yani şöyle eğer Enis Kirazoğlu gibi bir oyun gurmesiyseniz oynarsınız da sıradan bir oyuncu için kendini bir süreden sonra tekrar edecek oyuna 30-40 saat vakit harcamak zaman kaybı gibi geliyor bana.
Oynanış desen bin bir türlü oyun var, Elden Ring'inden The Last of Us Part 2'sine... Hikaye desen Red Dead Redemption 2'den God of War'a kadar... Ben sıradan, oyunlara çok vakit harcayamayan, işi oyun oynamak olmayan sıradan bir tüketici olarak bu oyunları oynamak için hiç bir neden bulamıyorum. Sevdiğin ilgi duyduğun spesifik bir tarih dönemi vardır. RPG de seviyorsundur o zaman oynanır, gerisi bence zaman kaybından başka bir şey değil
Ben AC oyunlarının çok önemli bir noktasını kullanıyorum. Tarihi doğruluk, zaten Ubisoft tarihçilerle çalışıyor biliyorsunuz, pek tabii her ne kadar oyun olduğundan dolayı %100 doğru olamayacağının farkındayım. Örneğin Antik Yunan'da tapınağa sadece din adamları girebilirken oyunda halkın da girip çıkabilmesi vb. Bunlar önemli değil zaten önemli olan oyunun dönemin mimarisiyle, tarihiyle örtüşmesi...
Şimdi geleyim asıl konuya, benim nasıl oynadığım, size de bunu öneririm.
Sadece başını oynadıktan sonra tüm tarihi yerleri geziyorum oyunda codex ansiklopedi bilgi kartları oluyor onları okuyup tarihi öğreniyorum sonra %100 save indiriyorum özelliklerini kıyafetlerini vs. deneyimleyip siliyorum. Bu amaçla oynayanlar için
Discovery Tour diye bir şey var ama onun için türkçe yama yok.
Yani interaktif / görsel bir tarih dersi oluyor. Bu arada bu discovery tour yurtdışında sınıflarda kullanılıyormuş. Bu şekilde bir kaç saatte tarihin ruhunu anlayabilirsiniz. Örneğin yarın bir gün M.Ö. 450'de yaşamış stoacı bir filozofu okurken kafanızda daha iyi canlanır. Okuduğunuz için teşekkürler sizin de değerli düşüncelerinizi almak isterim.