Asassin's Creed serisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

swxlvr

Hectopat
Seride en çok oynadığım oyun IV Black Flag idi. 70+ saatim vardır, sonrasında Unity, RPG Asassins's Creed'lere de baktım güzel oyunlar fakat o otantik "Asassins's Creed" hissini bunlarda alamadım. Ubisoft'u suçlamıyorum keza Syndicate'den sonra o formülü devam ettirselerdi büyük ihtimal seri batardı. Origins de olumlu karşılanmıştı zaten

Yani şöyle eğer Enis Kirazoğlu gibi bir oyun gurmesiyseniz oynarsınız da sıradan bir oyuncu için kendini bir süreden sonra tekrar edecek oyuna 30-40 saat vakit harcamak zaman kaybı gibi geliyor bana.

Oynanış desen bin bir türlü oyun var, Elden Ring'inden The Last of Us Part 2'sine... Hikaye desen Red Dead Redemption 2'den God of War'a kadar... Ben sıradan, oyunlara çok vakit harcayamayan, işi oyun oynamak olmayan sıradan bir tüketici olarak bu oyunları oynamak için hiç bir neden bulamıyorum. Sevdiğin ilgi duyduğun spesifik bir tarih dönemi vardır. RPG de seviyorsundur o zaman oynanır, gerisi bence zaman kaybından başka bir şey değil

Ben AC oyunlarının çok önemli bir noktasını kullanıyorum. Tarihi doğruluk, zaten Ubisoft tarihçilerle çalışıyor biliyorsunuz, pek tabii her ne kadar oyun olduğundan dolayı %100 doğru olamayacağının farkındayım. Örneğin Antik Yunan'da tapınağa sadece din adamları girebilirken oyunda halkın da girip çıkabilmesi vb. Bunlar önemli değil zaten önemli olan oyunun dönemin mimarisiyle, tarihiyle örtüşmesi...

Şimdi geleyim asıl konuya, benim nasıl oynadığım, size de bunu öneririm.

Sadece başını oynadıktan sonra tüm tarihi yerleri geziyorum oyunda codex ansiklopedi bilgi kartları oluyor onları okuyup tarihi öğreniyorum sonra %100 save indiriyorum özelliklerini kıyafetlerini vs. deneyimleyip siliyorum. Bu amaçla oynayanlar için Discovery Tour diye bir şey var ama onun için türkçe yama yok.

Yani interaktif / görsel bir tarih dersi oluyor. Bu arada bu discovery tour yurtdışında sınıflarda kullanılıyormuş. Bu şekilde bir kaç saatte tarihin ruhunu anlayabilirsiniz. Örneğin yarın bir gün M.Ö. 450'de yaşamış stoacı bir filozofu okurken kafanızda daha iyi canlanır. Okuduğunuz için teşekkürler sizin de değerli düşüncelerinizi almak isterim.

Rezalet, çöp ve dandik.

Vakti zamanında valhalla almıştım 170TL gibi bir fiyata. Oyun sanki kendini tekrar eden bir mobil oyun gibi hissettirmişti, küçükken oyunlarını çok sevsemde özellikle son çıkanlar hiç bana hitap etmiyor. Gözümde bitti diyebileceğim bir seri ama Black Flag deneyebilirim gibi bu aralar takılacak bi oyun arıyorum

Hocam oyun çıktığı zamanlarda (2013) ps3 vardı bizde, oynayacak düzgün bir açık dünya oyunu yoktu diye bayağı sarmıştım, bir kaç seneye remake'i gelecek diye biliyorum. Black Flag yerine başka oyunlara yönelmenizi tavsiye ederim eski hissettirebilir, eski ac'ler arasında uzun bir oyun, haritası da büyük

Son düzenleme:
Ben daha çok DayZ, Rust gibi oyunları bayılarak oynuyorum onun dışında en sevdiğim hikayeli oyun Metro Exodus 2033.

Sizin yaptığınız gibi, tarihi bir belgesel veya keşif olarak kullanan çok duymuştum. Hatta AC Unity'de ki Notre Dame binasının görüntü ile restorasyon yapmışlardı.

Benim ilişkime gelirsek: Ben herzaman 3. şahıs bakış açılı ve animasyon dolu kılıçlı oyunlara ilgim oldu. Küçük yaşlardayken de ilk gördüğümde hayranı olmuştum zaten serinin.
Karakter tasarımları, açık dünyada parkur ve kombat sistemi için oynuyordum komple. AC Odyssey'i ilk denediğimde 20 saat filan oynasamda sıktı beni, Origins'te aynı.
Ama AC1 ve Ezio üçlemesini defalarca bitirdim. Rouge'u bir kere düz korsan, ikinci defa Steam'den 50 saat oynayarak %100 hikaye modu ile bitirdim.

Assassin's Creed serisinin eski oyunlarına karşı hala bir çekim var ama Origins sonrası hiç yok. (Bloodlines ve Identity'i bile bitirdim ama RPG'ler sarmıyor.) Zaten şahsen AC1, 2, Unity, Revelations gibi şehir tarzını seviyorum.

Assassins Creed aslına bakarsan gerek tarihi anlatma şekli gerek mitolojik unsurlar gerek karakterler anlamında ve gerek haritalar anlamında aslında çok potansiyeli olan bir seriydi ki nitekim bir sürede potansiyeli vardı zaten. Bana göre Syndicate den sonra kesinlikle kötüleşti seri özellikle görünürdeki hikaye anlamında. Misal Alexios (veya kassandra artık hangisini seçtiyseniz) Bir paralı asker olması ve bir suikastçinin hareketlerini taklit etmeleri, eivorun bıçağı yanlış kullanması (Viking kafasıyla onu kavrayamamasını anladım bu arada laf söyleyecekler varsa diye fakat gene de kötü bence), Özellikle de Mirage oyunu keza aşırı kötü yani. Originse laf atmıyorum çünkü oyunun temel hikayesine son vuruşu yapan oyun oydu. En azından bu "Karanlıklarda çalışanların" nasıl oluştuğunu gördük yani. Geri kalan hikayeler komple ISU uygarlığına çalıştı ki bence kötü değil ama bu kadar ISU ya gerek yoktu.

Yani işin kısası, Şuan aşırı çöp bir seri oldu ubisoftun keşke aklı başına gelse bir gün.

Mirage'ı bir kaç saat oynayıp sildim, Bağdat'ın havasını almak yetti bana hikaye baştan dandik hissettirdi zaten

O duyguyu anlıyorum hocam, ac 4 küçüklüğümün oyunudur. oyunun renk paleti, combat hissi gemide şarkı söyleyen korsanlar beni yaz tatilinde kardeşimle geçirdiğimiz günlere götürüyor... hala unity yüklüdür bilgisayarda arada bir girer oynarım.

Sizin yaptığınız gibi, tarihi bir belgesel veya keşif olarak kullanan çok duymuştum. Hatta AC Unity'de ki Notre Dame binasının görüntü ile restorasyon yapmışlardı.
Evet onu eklemeyi unuttum

AC4'ü de yeni oyun motoru ile yapacaklarmış. İçimden bir ses iyiye işaret etmiyor, özellikle Mirage'i görünce bu motordan umudum yok pek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…