ASCII'den binary hesaplarken çıkan sonucun sebebi nedir?

Waybz

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Her seyi anladim ancak su sari kalem ile isaretledigim 82'nin nereden geldigini bir turlu anlayamadim. Sanirim gozumden kacan bir şey var, yardimci olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten önce 57.5'u bulup sonra 57 * 2 = 114; 115 - 114 yaparak kalanı buluyorsun. Kalanı bulma amacımız normalde .5'i bulmak. Binary hesaplarken de kenara yazmak.

Gerçekten önce 57.5'u bulup sonra 57 * 2 = 114; 115 - 114 yaparak kalanı buluyorsun. Kalanı bulma amacımız normalde .5'i bulmak. Binary hesaplarken de kenara yazmak.
Yanlış mı yapıyorum doğru mu? Ben sınavda böyle yaptım hepsi de doğru çıktı internetteki örnekleri de bu yöntemimle çözdüm. Onlar da doğru çıktı.

Yanlış mı yapıyorum doğru mu? Ben sınavda böyle yaptım hepsi de doğru çıktı internetteki örnekleri de bu yöntemimle çözdüm. Onlar da doğru çıktı.
"Öyle bulmuyoruz doğru yol bu" diyen biri için aşırı anlamsız bir yol. Sonuçları yanlış bulmak için bölmeyi yanlış yapman lazım. Sen önce ondalıklı sonucu bulup, sonra kalanı buluyorsun. Yanlış sonuç bulamazsın ama "doğru yol bu" diyeceğin yol bu değil.

Ondalıklı sonucu bulabilmene yardımcı olur kalanlı bölümler. Yani normalde önce 57 yada 41 yada neyse onu bulursun. Sonra kalanı da bölerek, ondalığı bulursun.

Örneğin;
115 / 2 di mi? 115 2'ye tam bölünemeyecek. 115 içerisinde 2 kaç defa varı buluruz. Bunun için iki farklı yol güdebiliriz, eğer bölünebilirlik kurallarını biliyorsak, bölünebilirlik kurallarından yararlanarak en yakın tam bölünebiliri 2'ye böleriz ve bu değeri bölünenden çıkarırız. 115'e en yakın 2'ye tam bölünebilecek sayı 114'tür.

Yada 115 ten küçük bir değer seçip, 115'i geçinceye kadar arttırarak iki ile çarpabiliriz, 115'i geçmeden önceki son değeri alırız ve onu kullanırız. 55 * 2 = 110. 56 * 2 = 112, 57 * 2 = 114, 58 * 2 = 116. Bu daha uzun bir yol ama aslında ilk okulda matematik böyle öğretilir. Çünkü çocuk daha kafasından ondalıklı bölüm yapamaz, bırak ondalıklı bölüm yapmayı, ondalıklı sayıları bilmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…