Aşçılık için üniversite şart mı?

VortexX0

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, lise sonuncu sınıf öğrencisiyim. Bilgisayar alanın'da ve aşçılık konusunda iyi olduğumu düşünüyorum. Ama daha çok aşçılık üzerinde kendimi üstün görüyorum yaratıcılık, el becerisi vs. zihnimde yaparken canlanıyor. Kısacası çok fazla üniversite hayalim yok. Bir yerden duyduğum kadarıyla MEB onaylı aşçılık sertfikası varmış. Üniversite okumazsam, bu halk eğitimdeki 4 aylık eğitimi alsam aynı şey olur mu?

Çok teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: poe
Aynı şey olmaz tabi ki. 4 aylık sertifika kursu sana 4 yıllık eğitim bilgisini katamaz.

Aşçılık bir sanat. Pratik tabi ki önemli. Ama üniversiteye bence gidilmeli. Halk eğitimden alacağın zamandaki eğitimi evde tecrübesiyle annen bile verebilir. Halk eğitim temel bilgi ve genel olarak zevk için aşçılık yapacaklara göre. Sen meslek olarak yapmak istiyorsun.

Son düzenleme:
Dostum diploma yurt dışında calismak istersen cok gerekli. Onun disinda Türkiye'de calisacagim diyorsan diploma cok ta gerekli degil.
Ben de universite okumadim. Bolu mengen ascilik lisesi mezunuyum sadece. Liseden mezun olur olmaz calismaya başladım 20 yıldır. Calisiyorum çok da gerekli degil. Zaten gerekli olan durumlarda parayla ustalik belgesi satiyorlar e-Devlet onayliymis. Teorik bilgilerde lazim ama pratik daha onemli

Aşçılık alanında meslek liseleri var oradan mezun olursan olabiliyorsun diye biliyorum.

Hocam çok sağolun, Bu mesajınız beni çok motive etti şuanda, kusuruma bakayın geç cevap verdim

İfadeler: poe
Rica ederim ne demek. Sormak istedigin sorular olursa cevaplayabilirim.
Hocam şuan lise sondayım, Sizce ne yapmalayım nereden başlamalıyım ? okul bittiği zaman ilk adımım ne olmalı sizce ? (aşçılık için diyorum ) çok çok çok sağolun şimdiden

Hocam şu an lise sondayım, Sizce ne yapmalayım nereden başlamalıyım? Okul bittiği zaman ilk adımım ne olmalı sizce? (aşçılık için diyorum ) çok çok çok sağ olun şimdiden

Nerede yasiyorsunuz bilmiyorum ama bulundugunuz bolgede iyi oldugunu dusundugunuz restorantlardan direk ise girerek baslayabilirsiniz.

Nerede yasiyorsunuz bilmiyorum ama bulundugunuz bolgede iyi oldugunu dusundugunuz restorantlardan direk ise girerek baslayabilirsiniz.
İstanbul Maltepedeyim hocam, Hocam öyle direk alırlarmı ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…