Aseprite benzeri ücretsiz program önerisi

AyiBogan44

Hectopat
Merhaba, bana pixel çizim yapabileceğim ve bunu animasyona çevirebileceğim (karakterim adım atmasını sağlamak gibi) ücretsiz bir yazılım önerir misiniz?
Not: Pixel programı ile animasyon programı ayrı olması sorun olmaz.

İlk Piskel ile başladım. Ücretsizler arasında en iyisi diyebilirim.

Piskel - Free online sprite editor

ama tüm uygulamalara bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Pixelart konusunda uzman bir Abimiz tüm programları inceliyor

Piksel mi vektörel mi olduğuna göre aslında hepsi ile yapabilirsiniz. Bi ayrımı yokmuş izleyince şaşırmıştım. Adobe Illustrator mesela olmaz çünkü piksel değil vektör tabanlı çalışan bir program. Paint'ten Photoshop'a kadar hangisini isterseniz kullanabilirsiniz.

Libresprite kullanabilirsiniz veya illa Aseprite olsun diyorsanız buradan kendiniz derleyebilirsiniz. Derlediğiniz yapıları dağıtmadığınız sürece ürettiğiniz çalışmaları her türlü kişisel ve ticari iş için kullanmanız mümkün.

Nasıl derleyeceğiniz burada anlatılmış.

Kısaca özetleyeyim.
1. Download Visual Studio Tools - Install Free for Windows, Mac, Linux
Visual Studio Community 2022'yi indirin. Installer kısmından bunun işaretli olduğundan emin olun.

2. Buradan kaynak kodunu indirin.

3. Aseprite kaynak kodunun olduğu klasöre gidin. Burada bir Terminal açın ve bu komutları çalıştırın.
Kod:
mkdir build
cd build
cmake -G Ninja -DLAF_BACKEND=skia ..
ninja aseprite

Derleme başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğinde Aseprite'ı build/bin/aseprite.exe ile çalıştırabiliyor olmanız gerekli. Her güncelleme geldiğinde tekrar tekrar kaynak kodunu indirip derlemeniz gerektiğini unutmayın. Yardıma ihtiyacınız varsa, yeni konu oluşturup beni etiketleyin.

Libresprite Aseprite'ın yapımcılarından değil, tamamen bağımsız olarak geliştiriliyor. Aseprite, sahipli bir lisansa geçmeye karar vermeden hemen önceki kaynak kodunun bir forku. Ki yine de Libresprite'ın dev sürümünü derlemesi gerekecek çünkü kararlı sürümde birçok özellik eksik.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…