Oyunda saçma sapan bir diplomasi sistemi var. Tüm imparatorluğu birleştirdiğim için en güçlü krallık bizim krallığımız oldu doğal olarak. Bunun içinde diğer krallıkların hepsi aynı anda savaş açıyor. Yapay zeka zaten salak gibi gerçekten. Büyük şehir alamıyorlar aldıklarında da sur yıkmadan girip maksimum kayıpla devam ediyorlar. Bundan dolayı yukarıda Sturgiya ile uğraşırken tak Aseray savaş açıyor. Alttan ilerlemesin diye oraya iniyorum dediklerini uyguluyorum hemen hemen tak Kuzait savaş açıyor. Gerçekten çıldırmamak elde değil. Bazen diyorum köye dönüp hayvancılıkla mı uğraşsam ama Kral olmak istiyorum abi salak gibi kendi krallığımı kurmadım onun ceremesini çekiyorum.
Birde nüfus sıkıntısı var. Kral olmadığım için klanım çok nüfus toplayamıyor. Ordu kurma maliyetleri çok yüksek o yüzden sürekli savaşmam lazım. Gerçekten bunaldım savaşmaktan. Bir süre sonra asker gönderiyorum artık ama benim ordum robokop gibi onda sıkıntı yok diğer lordlar ekmek topluyorlar resmen köylü yağmacı falan var birliklerinde yani büyük kayıplar yaşanıyor sonra tekrar ordu kurmak için nüfus harcıyorsun bayağı sıkıldım ve bunaldım bu durumdan. Nüfus olayını çözmem için bir önerin varsa çok iyi olur.