Asgari ucret kaç TL olur?

En az 4.000 lira olmalı bence. Tabii öğretmenlere de zam gelir umarım, yoksa aynı maaşı alacaklar asgari ücret ile.
Öğretmenler 4000tl mi alıyor ? Öğretmenlere ilk 6 ay %5 diğer 6 ay %7 gelecek, tabi bunun yanında zamma oldukça etki eden enflasyon farkı var. Enflasyon farkıyla öğretmenlere gelecek zam 1000-1200tl olur diye düşünüyorum çünkü yıllık enflasyon %21 bu bayağı büyük bir meblağ.

%90 değil mi gerçek rakam?

Ortalama bir şey olmalı.
Şu an bile deliler gibi para basıyorlar eğer çok yüksek bir rakam verirlerse daha çok basmak zorunda kalırlar. 5 saniye arayla basılan paralarda 1000-2000 seri numarası oynuyor gerisini siz düşünün.

Asgari maaş büyük şirketleri ve milyonerleri etkilemiyor onlar zaten "yemişim yasayı ben 6000 TL veriyorum" diyorlar, asgeri maaş küçük esnafın sorunu, bu adamın geliri belli, cirosu belli, işçiye verebileceği maaş belli, hesaplaması kolay olsun 6000 TL diyelim, asgari maaş 2000 TL olursa bu adam 3 kişi çalıştırır, 3000 TL olursa bu adam 2 kişi çalıştırır. 2 kişi maaş alsın diye 1 kişi işsiz kalır. Enflasyon ayrı bir konu eğer asgari maaş artarsa ev fiyatları uçar, ev sahipleri bakar bunlarda verecek para var, anında zam yapar, bu sadece ev fiyatları değil her şeyin fiyatı artar.

4B'yi gececek gibi ama umarım gecmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hala şu boş umut pohpohlayan zihniyetlere inananlar kaldı mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…