@BizowiE
Kusura bakmayın bu aralar çok yoğunum cevap veremedim.
Z15 Pro ortalamalarına baktım elektrik ücretini çıkardıktan sonra günlük 6-7 dolar arası getiriyor.
6 dolardan hesaplarsak ayda 180 yılda 2160 dolar eder.
Bu cihazın şu anki ücreti nedir?
Şirket açmanız gerekmez alabilirsiniz cihazı. Kazanç da maliyeye takılacak kadar yüksek gözükmüyor zaten kriptodan geleceği için borsada kazanmışsınız gibi gözükür.
Bu cihazın kazdığı zcash filandı sanırım nispeten güvenli bir kripto olarak biliyorum. Fiyat geçmişine bakmak lazım tabii ki ne kadar stabil ilerliyor mesela?
Şu anki fiyatlar ile kurtarıyorsa ücretini 2024 yılında şahsi fikrim kriptoların yükseleceği yönünde.
Dolar zaten bu gidişle çok yükselecek TL bazında bakarsak muhtemelen zarar etmezsiniz ama madencilik yapıyorsak dolar bazında bakmak lazım.
ETH stake madenciliğine de bakın isterseniz ne kadar getiriyor bilmiyorum ama hiçbir şey yapmadan sadece paranızı kitleyerek (bir nevi vadeli hesaptan faiz almak) para kazanabilirsiniz ama orada da tabii ki ETH'nin hareketleri önemli normal madencilikde elinizde cihaz olduğu için bir nevi ana paranız azalmaz ama stake ettiğiniz zaman kriptonun düşüşü ana paranızın dolar bazında düşüşüne de sebep olur.