Merhaba,
İlk gözüme çarpan hata try-except bölümü burada kurgu mantığını düzeltmen lazım. If a == '1' dedikten sonra kullanıcıdan girdi iste ve bunu girdiyi kontrol etmeye çalış.
İkincisi hata vermiyor ama Türkçe değişken adları kullanmamaya çalış.
Değişiklikleri yapıp yine yaz. Yine yardımcı olmaya çalışırım.
Saygılarımla.
Tekrardan selamlar,
Öğrenme aşamasında bir sorunla karşılaşıyorsan kodunu sadeleştir (parçala) ve tekrar çalıştırmaya çalış. Bu şekilde hatalarını daha kolay bulup ilerlersin. Örneğin, senin kodun için konuşacak olursam, sadece satır sayısını gösteren kısma odaklan burası düzgün olunca diğer kısımları parça parça bu koda ekle.
Ben öğrenme aşamasında bu şekilde yapıyordum. Çıkan hataların ne olduğunu öğrenip, düzeltip, tecrübe edinmeye çalışıyordum. Zamanla tecrübe edindikçe kodu parçalamadan düzeltmeye başlayacaksın.
Bonus: Eğer print içinde tırnak öncesinde f (formated string'in kısaltması) yazarsan tırnak içinde süslü parantez içinde kullandığın kelimeler değişken isimleri olur ve istediğin değişkeni yazdırabilirsin. (Kurallar dahilinde)
Bonus 2: 1. paragrafta sana bahsettiğim sadeleştirilmiş kod; aşağıdaki resimde yer alıyor. Eğer sıkışırsan buraya bakabilirsin.
Bu kodun kelime sayısı, uzunluğu gibi kısımlarını ekleyip kendin denemeye devam edebilirsin.
Kolay gelsin.
Saygılarımla.
Eki Görüntüle 1505333
Eki Görüntüle 1505328