Aşırı Düşük SNR Değeri

Sargêras

Hectopat
SNR margin değerim görebileceğiniz üzere oldukça düşük. Bu değeri yükseltmek benim elimde mi, yoksa ISS'den kaynaklı bir problem mi? Yapabileceklerim neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşırı düşük değil SNR, sınırda sayılabilir. 8 SNR kopma olmadan alınabilecek en yüksek hızı belirleyen sınırdır. Sizinki de neredeyse sınırda, ne kadar sürede 2 CRC hatası aldınız? Yukarıda runtime yazar, orayı da gösterseydiniz keşke.

Değerler abarttığınız kadar kötü değil. Kopma yaşamıyorsanız endişelenmeniz gereken bir şey yok.

İnsanların şunu artık bir anlaması lazım. 80-90-100 Mbps gibi yüksek hızlar yüksek SNR ile olmaz. Ve bu şekilde yüksek hızlar alıp 8 SNR gibi değerlerde stabil bir kablolama ile kopma da yaşanmaz. 100 Mbps gibi yüksek hızları alıp atıyorum 15 SNR değerine sahip olan çok nadirdir işin doğası gereği. Her postun altına gelip ezbere "SNR 10 bilmem kaçın altında, değerler leş" diyecek arkadaşlar gelir birazdan. Sadece tek bir değişkene bakarak yorum yapmak ne kadar doğrudur ve mantıklıdır? Bu soruyu da bir cevaplayıversin o şekilde yazacak arkadaş.

CAT6 kablosu ile eksiz ankastreden modeme kablo çekebilirsiniz. Fakat bu değerlerle kopma yaşamıyorsanız hiç gerek yok şu anda.

İç tesisatı CAT 6 ile değiştirirsen belki yükselebilir. Veya hızı düşürürek fakat çok sorun çıkaracak seviyede değil. SNR değeri 6'nın aşağısına düşmediği.

Ben de sizin gibi düşünüyordum aslında ancak son günlerde kopma sıkıntısı yaşıyorum. ISS ile konuştuğumda ısrarla kendi sıkıntıları olmadığını, sorunun benim düşük SNR değerimden kaynaklı olduğunu bana söylediler, dolayısıyla ben de bunu bir şekilde arttırma yoluna yöneldim. Ama anladığım kadarıyla klasik bir ISS yalanıyla karşı karşıyayım diyebilir miyiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…